Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Lerarenopleiding Omgangskunde - Kopopleiding

Heb je een hbo-of wo-bachelor afgerond van één van de volgende vooropleidingen: Toegepaste Psychologie, SPH, MWD, CMV, HRM, Personeel en Arbeid, Sociaal Werk, Creatieve therapie, Pedagogiek of Psychologie? Dan kom je in aanmerking voor de speciale kopopleiding Leraar Omgangskunde. Dit is een voltijdopleiding van één studiejaar. Studenten volgen tijdens dit jaar 1 dag in de week onderwijs (op donderdag van 9.00-16.30 uur) en lopen twee dagen in de week stage.

Carrière en toekomst leraar Omgangskunde

Met het bachelordiploma van de kopopleiding van de Lerarenopleiding Omgangskunde kun je als leraar aan de slag binnen het mbo of beroeps- en volwasseneducatie en in het vmbo. Ook vinden onze alumni werk in het praktijkonderwijs ( mits omgangskunde op de lessentabel staat).

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie over de inhoud van de opleiding, de aanmeldprocedure, kosten en toelatingseisen vind je op de algemene pagina's van de Lerarenopleiding Omgangskunde.

Let op: om je aan te melden voor de Kopopleiding, kies je in Studielink eerst voor de opleiding Omgangskunde. Bij de vraag ‘wil je starten in het eerste jaar’ kies je vervolgens voor 'nee'. Op deze manier word je automatisch bij de Kopopleiding ingedeeld (op basis van je afgeronde vooropleiding).