Studentzaken

Inschrijven/toelating Lerarenopleiding Omgangskunde

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2017-2018.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2017 starten met de Lerarenopleiding Omgangskunde? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2017 voor de bacheloropleiding voltijd en 15 juli 2017 voor de associate degree en de deeltijdopleiding). Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Kies je voor de kopopleiding Leraar Omgangskunde?

Vink dan bij de aanmelding in Studielink het antwoord ‘nee’ aan bij de vraag ‘wil je starten in het eerste jaar’. Op deze manier word je automatisch bij de Kopopleiding ingedeeld (op basis van je afgeronde vooropleiding).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Bachelor en Associate degree

Je bent toelaatbaar tot de lerarenopleiding Omgangskunde (Bachelor of Associate degree) met een havo- of vwo-diploma of mbo-diploma op niveau 4. Veel van onze studenten hebben relevante werkervaring of een verwante vooropleiding.

Voor studenten met alleen een havo- of vwo-vooropleiding is het belangrijk om een intakegesprek in te plannen. Je kunt een intakegesprek aanvragen bij Katrien van de Gevel, Onderwijsmanager Lerarenopleidingen Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde, via gevel.vd.k@hsleiden.nl.

Kopopleiding

Voor de kopopleiding Leraar Omgangskunde ben je alleen toelaatbaar met een afgeronde hbo- of wo-bacheloropleiding in een van de volgende richtingen: Toegepaste Psychologie, Sociaal Werk / Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Human Resource Management (HRM), Personeel en Arbeid (P&A), Creatieve Therapie / Kunstzinnige Therapie, Pedagogiek of Psychologie.

Toelatingsvoorwaarden 21+​

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen voor toelating tot de associate degree of de bacheloropleiding. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk. 

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen. 

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.

Bijdrage studiekosten

Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende fondsen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!