Studentinschrijving

Inschrijven en toelating kopopleiding tot leraar Omgangskunde

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en kosten van de kopopleiding tot leraar Omgangskunde voor het studiejaar 2019-2020.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de voltijd bacheloropleiding en associate degree Omgangskunde en de flexibele deeltijd tot leraar Omgangskunde.

Aanmelden

Wil je in september 2019 starten met de Lerarenopleiding Omgangskunde kopopleiding? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 15 juli 2019). 

Voor aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Als je kiest voor de kopopleiding is het belangrijk om bij je aanmelding in Studielink het antwoord ‘nee’ aan te vinken bij de vraag ‘wil je starten in het eerste jaar?’. Op deze manier word je automatisch bij de Kopopleiding ingedeeld (op basis van je afgeronde vooropleiding).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Voor de kopopleiding Leraar Omgangskunde ben je alleen toelaatbaar met een afgeronde hbo- of wo-bacheloropleiding in een van de volgende richtingen: Toegepaste Psychologie, Sociaal Werk / Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Human Resource Management (HRM), Personeel en Arbeid (P&A), Creatieve Therapie, Pedagogiek of Psychologie.

Toelatingsonderzoek 21+​

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen voor toelating tot de associate degree of de bacheloropleiding. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk. 

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Bijdrage studiekosten

Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende fondsen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO.