Studentinschrijving

Inschrijven en toelating kopopleiding tot leraar Omgangskunde

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2019-2020. De informatie over studiejaar 2020-2021 is uiterlijk 1 oktober te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de voltijd bacheloropleiding en associate degree Omgangskunde en de flexibele deeltijd tot leraar Omgangskunde.

Aanmelden

Voor studiejaar 2019-2020 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de kopopleiding Leraar Omgangskunde. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je op de website rijksoverheid.nl en in onze inschrijfregeling (paragraaf 3). 

Let op: check goed of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en welke aanmeldprocedure voor deze opleiding van toepassing is.

Als je kiest voor de kopopleiding is het belangrijk om bij je aanmelding in Studielink het antwoord ‘nee’ aan te vinken bij de vraag ‘wil je starten in het eerste jaar?’. Op deze manier word je automatisch bij de Kopopleiding ingedeeld (op basis van je afgeronde vooropleiding).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Voor de kopopleiding Leraar Omgangskunde ben je alleen toelaatbaar met een afgeronde hbo- of wo-bacheloropleiding in een van de volgende richtingen: Toegepaste Psychologie, Sociaal Werk / Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Human Resource Management (HRM), Personeel en Arbeid (P&A), Creatieve Therapie, Pedagogiek of Psychologie.

Toelatingsonderzoek 21+​

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen voor toelating tot de associate degree of de bacheloropleiding. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk. 

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Bijdrage studiekosten

Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende fondsen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO.