Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Leraar basisonderwijs: Pabo flexibele voltijd

Hoe kom je erachter of de flexibele voltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs: Pabo flexibele voltijd en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs: Pabo flexibele voltijd zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Loop een dagje mee met een student

Heb jij een Open Dag bezocht en ben je benieuwd hoe de lessen bij de Pabo flexibele voltijd eruit zien? Loop dan een dagje mee met de opleiding. Op die manier kun je de sfeer proeven en je vragen stellen. Je wordt begeleid door een eerstejaarsstudent die jou meeneemt naar de lessen. Na je aanmelding neemt de opleiding contact met je op om een datum af te spreken.

Meld je aan voor een dagje Meelopen bij de opleiding Pabo flexibele voltijd.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De beroepsomgeving van leraar basisonderwijs (pabo) is divers. Met jouw diploma ben je breed inzetbaar en kun je lesgeven in alle groepen van de basisschool. Daarnaast kun je ook terecht bij onder andere speciaal basisonderwijs of een educatieve instelling zoals een museum. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Bij Samen Opleiden is het zo dat studenten twee dagen per week stage lopen. Daardoor maken ze meer kilometers in de klas. Zo krijgen ze meer verbinding met de kinderen en dan zie je dat het leren ook sneller gaat.

Nathalie van der Arend | schoolopleider PROOLeiden-Leiderdorp

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Educatie.

  • Vierjarige voltijd Pabo: wil jij je meer op het reguliere basisonderwijs? Lees dan de informatie over deze opleiding.
  • Flexibele deeltijd Pabo: heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding? Met deze opleiding kun je naast je baan je lesbevoegdheid halen. 
  • Academische Pabo: wil jij je ontwikkelen tot een vakkundig basisschoolleraar en daarnaast meer wetenschappelijke kennis opdoen? Dan past deze opleiding misschien meer bij jou.
  • Vrijeschool Pabo: ben je geïnteresseerd in een antroposofisch mensbeeld? Bekijk dan de informatie over de Vrijeschool Pabo.
  • Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs: wil je werken met jeugd en ben je geïnteresseerd in hulpverlening én het speciaal onderwijs? Bekijk dan de mogelijkheden van dit opleidingstraject.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Leraar basisonderwijs (pabo) en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud flexibele voltijd Pabo | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen