Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Hulp bij je studiekeuze - Docent Dans/Euritmie voltijd

Hoe kom je erachter of hbo docent dans/euritmie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Docent Dans/Euritmie voltijd en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Kom proefstuderen

Kom proefstuderen bij Hogeschool Leiden en ontdek of de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou is. Je volgt dan een workshop, waarbij je een indruk krijgt van de inhoud en het niveau van de opleiding.

Op dit moment staat er proefstudeerdag gepland.

Loop een dag mee

Wil jij ervaren hoe een studiedag eruitziet bij de opleiding Docent Dans/Euritmie? Meld je dan aan om een dagje mee te lopen en ga op pad met studenten tijdens een normale studiedag.

Meld je aan voor de meeloopdag op vrijdag 12 april 2024 van 09.00 tot 16.30 uur.

Kun je niet op die dag, maak dan een afspraak met Hans Nijnens via [email protected]. Geef in deze e-mail direct aan of je interesse hebt voor de voltijd- of deeltijdopleiding.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding en bekijk informatie over:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Hogeschool Leiden

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als docent Dans/Euritmie ben je op allerlei plaatsen inzetbaar. Je kunt in binnen- en buitenland terecht bij een van de vrijescholen die Euritmie aanbieden. Maar met het Bachelor of Dance in Education kun je ook aan de slag binnen het reguliere onderwijs, met name bij scholen met ruimte in het lesprogramma voor kunstzinnige en spirituele vakken.

Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze de pagina van onze dans/euritmie-opleiding welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Ervaringen van onze studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Sophie | afgestudeerd

Met Euritmie zit je minder in je hoofd, maar kom je goed in je lichaam. Het gaat niet alleen om bewegen, maar ook om persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het bijzonder aan deze opleiding dat je niet alleen leert bewegen en lesgeven; je leert ook meer over ondernemerschap. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden om je eigen bedrijf op te zetten of als ZZP’er te gaan werken.

Sophie | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Educatie:

  • Conservatorium Docent Muziek: vind jij de antroposofische visie interessant en zou je kinderen niet met beweging, maar juist met muziek willen stimuleren? Neem dan eens een kijkje bij deze opleiding.
  • Vrijeschool Pabo: ben je meer geïnteresseerd in onderwijs en een antroposofisch mensbeeld? Bekijk dan de informatie over deze opleiding.
  • Hbo Vaktherapie: of wil je leren verschillende kunstvormen in te zetten om mensen sterker te maken? Bij deze opleiding leer je meer over de therapeutische werking hiervan. 

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Vragen?

Heb je vragen over de opleiding, neem dan contact op met Hans Nijnens via [email protected]

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud docent dans/euritmie-opleiding | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen