Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Hulp bij je studiekeuze - Docent Dans/Euritmie voltijd

Hoe kom je erachter of de voltijdopleiding Docent Dans/Euritmie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken en stel vragen

(Online) Open Dag

Wil je meer zien van de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de (Online) Open Dag

Proefstuderen

Smaakte de Open Dag naar meer en wil je Euritmie nog beter ervaren? Meld je aan voorde kennismakingsdag Beweeg jezelf, beweeg de wereld van de opleiding Docent Dans/Euritmie:

De dag duurt van 11.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. Je krijgt een workshop, bekijkt een repetitie van DéDé (Dutch Eurythmy Dance Ensemble) of een presentatie van studenten en gaat daarna in gesprek met dansers, studenten en docenten. Voor meer informatie en vragen over de kennismakingsdag kun je terecht bij Marthy Hecker, docent Dans/Euritmie, e: hecker.m@hsleiden.nl.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Docent Dans/Euritmie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Hogeschool Leiden

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als docent Dans/Euritmie ben je op allerlei plaatsen inzetbaar. Je kunt in binnen- en buitenland terecht bij een van de vrijescholen die Euritmie aanbieden. Maar met het Bachelor of Dance in Education kun je ook aan de slag binnen het reguliere onderwijs, met name bij scholen met ruimte in het lesprogramma voor kunstzinnige en spirituele vakken.

Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Sophie | afgestudeerd

Met Euritmie zit je minder in je hoofd, maar kom je goed in je lichaam. Het gaat niet alleen om bewegen, maar ook om persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het bijzonder aan deze opleiding dat je niet alleen leert bewegen en lesgeven; je leert ook meer over ondernemerschap. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden om je eigen bedrijf op te zetten of als ZZP’er te gaan werken.

Sophie | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Educatie:

  • Docent Muziek: vind jij de antroposofische visie interessant en zou je kinderen niet met beweging, maar juist met muziek willen stimuleren? Neem dan eens een kijkje bij deze opleiding.
  • Vrijeschool Pabo: ben je meer geïnteresseerd in onderwijs en een antroposofisch mensbeeld? Bekijk dan de informatie over deze opleiding.
  • Vaktherapie: of wil je leren verschillende kunstvormen in te zetten om mensen sterker te maken? Bij deze opleiding leer je meer over de therapeutische werking hiervan. 

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Docent Dans/Euritmie en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Vragen?

Heb je vragen over de opleiding, neem dan contact op met Djenna Storm via storm.d@hsleiden.nl.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Docent Dans/Euritmie voltijd | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen