Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Docent Dans/Euritmie voltijd

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2024-2025.

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de inschrijfinformatie van de deeltijdopleiding

 

Aanmelden

Wil jij in september 2024 starten de voltijdopleiding Docent Dans/Euritmie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 15 juli). 

Voor aanmeldingen via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Let op: verder is het belangrijk dat je jezelf ook tijdig aanmeldt voor de beoordelingsprocedure (zie onderstaande toelichting).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot het eerste jaar van de voltijd hbo docent dans/euritmie-opleiding als je in het bezit bent van een diploma vwo, havo of mbo (middenkader of specialist) of als je een gelijkwaardig buitenlands diploma hebt. Naast deze toelatingsvoorwaarden geldt een beoordelingsprocedure.

Beoordelingsprocedure

De beoordelingsprocedure voor de voltijdopleiding bestaat uit een individuele les en een aannamegesprek.

Hiermee testen wij of je beschikt over voldoende:

  • Bewegingsgeschiktheid
  • Vooropleiding
  • Algemene ontwikkeling

Er wordt ook getest of je interesse (en ervaring) hebt in klassieke muziek en poëzie. Verder beoordelen wij je motivatie, je belangstelling voor cultuur, pedagogie, antroposofie en je gezondheid.

Meld je aan voor de beoordelingsprocedure

Talent voor talen

Het onderwijs wordt gegeven in het Nederlands. Beheers je de Nederlandse taal onvoldoende, verwachten wij dat je dit naar een aanvaardbaar niveau brengt. Een redelijke beheersing van de Duitse en/of Engelse taal is eveneens een vereiste voor het volgen van de opleiding. Bij sommige voordrachten en werkstukken kunnen de studenten voor de Duitse of Engelse taal kiezen.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 18 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Hulp bij je studiekeuze?

Hoe kom je erachter of de opleiding echt bij je past? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te ontdekken. Bekijk de inhoud van de opleiding tot euritmie/dansdocent en de pagina Hulp bij je studiekeuze.

Wil je jezelf optimaal voorbereiden op je studiekeuze? Lees meer over het voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie.

De eigen beoordelingsprocedure van de opleiding vervangt de wettelijk verplichte studiekeuzecheck. Je hoeft dus geen aparte studiekeuzecheck te doorlopen.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud docent dans/euritmie-opleiding | Hulp bij je studiekeuze | Veelgestelde vragen