Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Docent Dans/Euritmie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en kosten van de opleiding Docent Dans/Euritmie voor het studiejaar 2020-2021. De informatie over studiejaar 2021-2022 is uiterlijk 1 oktober te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden

Voor studiejaar 2020-2021 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Docent Dans/Euritmie (zowel voor de voltijd als voor de deeltijd). Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je in onze inschrijfregeling (paragraaf 3).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot het eerste jaar van de voltijd- en deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie als je in het bezit bent van een diploma vwo, havo of mbo (middenkader of specialist) of als je een gelijkwaardig buitenlands diploma hebt. Naast deze toelatingsvoorwaarden geldt een beoordelingsprocedure.

Beoordelingsprocedure

De beoordelingsprocedure voor de opleiding Docent Dans/Euritmie bestaat uit een individuele les en een aannamegesprek.

Hiermee testen wij of je beschikt over voldoende:

  • Bewegingsgeschiktheid
  • Vooropleiding
  • Algemene ontwikkeling

Er wordt ook getest of je interesse (en ervaring) hebt in klassieke muziek en poëzie. Verder beoordelen wij je motivatie, je belangstelling voor cultuur, pedagogie, antroposofie en je gezondheid.

Meld je aan voor de beoordelingsprocedure

Talent voor talen

Het onderwijs wordt gegeven in het Nederlands. Beheers je de Nederlandse taal onvoldoende, verwachten wij dat je dit naar een aanvaardbaar niveau brengt. Een redelijke beheersing van de Duitse en/of Engelse taal is eveneens een vereiste voor het volgen van de opleiding. Bij sommige voordrachten en werkstukken kunnen de studenten voor de Duitse of Engelse taal kiezen.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Zij-instromers

Studenten die al een euritmiestudie hebben voltooid en een werkplek hebben, kunnen in één jaar hun bachelordiploma docent euritmie halen aan de opleiding Docent Dans/Euritmie. Hiervoor is een speciaal programma opgezet, waarvoor je in totaal 13 weken colleges volgt. Zij-instromers worden daarnaast begeleid in hun werksituatie. Bij afronding van dit traject ontvangen zij het officiële bachelordiploma.

Afgestudeerde euritmisten, die zich op onderdelen van hun beroep willen bijscholen, kunnen ook inschrijven voor één of enkele modules.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Hulp bij je studiekeuze?

Hoe kom je erachter of de opleiding Docent Dans/Euritmie echt bij je past? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te ontdekken. Bekijk de inhoud van de opleiding en de pagina Hulp bij je studiekeuze.

Wil je jezelf optimaal voorbereiden op je studiekeuze? Lees meer over het voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie.

De eigen beoordelingsprocedure van de opleiding Docent Dans/Euritmie vervangt de wettelijk verplichte studiekeuzecheck. Je hoeft voor deze opleiding dus geen aparte studiekeuzecheck te doorlopen.