Studentzaken

Inschrijven/toelating Docent Dans/Euritmie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2017-2018.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2017 starten met de opleiding Docent Dans/Euritmie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2017 voor de voltijdopleiding en 15 juli 2017 voor de deeltijdopleiding). Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

We raden je aan om voor deze opleiding de Studiekeuzecheck te doen

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Je bent toelaatbaar tot het eerste jaar van de voltijd- en deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie als je in het bezit bent van een diploma vwo, havo of mbo (middenkader of specialist) of als je een gelijkwaardig buitenlands diploma hebt. Naast deze toelatingsvoorwaarden geldt een beoordelingsprocedure.

Beoordelingsprocedure

De beoordelingsprocedure voor de opleiding Docent Dans/Euritmie bestaat uit een individuele les en een aannamegesprek.

Hiermee testen wij of je beschikt over voldoende:

  • Bewegingsgeschiktheid
  • Vooropleiding
  • Algemene ontwikkeling

Er wordt ook getest of je interesse (en ervaring) hebt in klassieke muziek en poëzie. Verder beoordelen wij je motivatie, je belangstelling voor cultuur, pedagogie, antroposofie en je gezondheid.

Talent voor talen

Het onderwijs wordt gegeven in het Nederlands. Beheers je de Nederlandse taal onvoldoende, verwachten wij dat je dit naar een aanvaardbaar niveau brengt. Een redelijke beheersing van de Duitse en/of Engelse taal is eveneens een vereiste voor het volgen van de opleiding. Bij sommige voordrachten en werkstukken kunnen de studenten voor de Duitse of Engelse taal kiezen.

21+ toets

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Zij-instromers

Studenten die al een euritmiestudie hebben voltooid en een werkplek hebben, kunnen in één jaar hun bachelordiploma docent euritmie halen aan de opleiding Docent Dans/Euritmie. Hiervoor is een speciaal programma opgezet, waarvoor je in totaal 10 weken colleges volgt. Zij-instromers worden daarnaast begeleid in hun werksituatie. Bij afronding van dit traject ontvangen zij het officiële bachelordiploma.

Afgestudeerde euritmisten, die zich op onderdelen van hun beroep willen bijscholen, kunnen ook inschrijven voor één of enkele modules.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.