Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie

Wil jij onderzoeken of de opleiding Docent Dans/Euritmie echt bij je past? Tijdens het voorbereidend jaar krijg je hier volop de kans voor. Je gaat na of je bij ons op je plek zit en of je in de toekomst de opleiding in voltijd of deeltijd wilt volgen.  

Wat kun je verwachten?

Tijdens het voorbereidend jaar ontwikkel je niet alleen je eigen ‘bewegingsinstrument’. Je krijgt ook een diepere verbinding met muziek en woord (poëzie/poëtica). Door het samen te werken met andere deelnemers en te oefenen, leg je ook meteen een kunstzinnige basis voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden waar je de rest van je (studie)loopbaan iets aan hebt.

Lessen vinden plaats op woensdagen van 18.30 uur tot 20.30 uur bij Hogeschool Leiden (met uitzondering van de schoolvakanties). Aan de hand van de bewegingslessen vindt er ook theoretische verdieping plaats. 

Hogeschool Leiden

Praktische informatie

Het voorbereidend jaar van de opleiding Docent Dans/Euritmie wordt verzorgd door Chantal Heijdeman. Na de cursus ontvang je een getuigschrift met desgewenst ook een persoonlijke beoordeling.

De kosten voor deelname bedragen 350 euro op jaarbasis (vooraf te betalen per semester). De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk. Wel de ambitie om je in kunstzinnig bewegen te scholen en daarin jezelf en de ander te ontmoeten!

Meer informatie

Heb je interesse om deel te nemen aan het voorbereidend jaar en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met met Hans Nijnens, onderwijsmanager opleiding Docent Dans/Euritmie, e: nijnens.h@hsleiden.nl.

Hogeschool Leiden