Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie

Ben je van plan om in september te starten met de opleiding Docent Dans/Euritmie voltijd of de opleiding Docent Dans/Euritmie deeltijd en wil jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op de studie? Het voorbereidend jaar kan je hierbij helpen. 

Om deel te nemen aan het voorbereidend jaar doorloop je eerst de beoordelingsprocedure voor de voltijdopleiding of de beoordelingsprocedure voor de deeltijdopleiding. Heb je deze succesvol afgerond dan heb je de mogelijk om deel te nemen aan het voorbereidend jaar (deelname is kosteloos). 

Goed om te weten: het voorbereidend jaar start in januari 2023. Om te zorgen dat je kun deelnemen aan het voorbereidend jaar, is het aan te raden om je zo snel mogelijk aan te melden voor de beoordelingsprocedure. 

Wat kun je verwachten?

Het voorbereidend jaar biedt je een ruimte om je eigen creativiteit te ontplooien in én door beweging. Je krijgt zicht op wat jou inspireert en hoe je leert. Je werkt aan oefeningen uit de bronnen van Euritmie, dompelt je onder in de beleving van medeklinkers, klinkers, intervallen, toonhoogtes, etc. en wordt steeds zelfstandiger in het uitwerken van opdrachten. Zo ontwikkel je jezelf gedurende het jaar en leg je een rijke basis voor vervolgstappen.

Hogeschool Leiden

Zelf ben ik met het voorbereidend jaar begonnen om te ontdekken wat euritmie nu eigenlijk is en wat het is voor mij. Ook wilde ik kijken of het voor mij haalbaar was om daarna aan de opleiding zelf te beginnen. Elke week gingen we twee uur met een klein groepje aan de slag. Bewegen, waarnemen, aftasten, voelen, afstemmen, verwoorden. Om vervolgens alles wat je hierin opdoet je gedurende de rest van de week eigen te maken. Het voorbereidend jaar is een aanrader!

Brenda de Vries | deelnemer voorbereidend jaar

Praktische informatie

De vooropleiding vindt (vooralsnog) plaats in het Vreedehuis te Den haag op de woensdag van 18.30 tot 21.00 uur en loopt van januari t/m juni. Ook onderzoeken we de mogelijkheid van een een locatie in het midden van het land.

Links: Chantal Heijdeman. Rechts: Juliette van Lelieveld | Docenten voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie.

Docenten

Het voorbereidend jaar wordt verzorgd door Chantal Heijdeman (links) en Juliette van Lelieveld (rechts).

Getuigschrift

Na de cursus ontvang je een getuigschrift met desgewenst ook een persoonlijke beoordeling.

Kosten

Deelname is kosteloos (je kunt alleen deelnemen aan het voorbereidend jaar als je de beoordelingsprocedure succesvol hebt doorlopen).

Groepsgrootte

De groepsgrootte is maximaal 12 personen (om te zorgen dat je kun deelnemen aan het voorbereidend jaar, is het aan te raden om je zo snel mogelijk aan te melden voor de beoordelingsprocedure).

Voorkennis

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je eerst de beoordelingsprocedure voor de voltijdopleiding of de beoordelingsprocedure voor de deeltijdopleiding succesvol hebt doorlopen. 

Meer informatie

Heb je interesse om deel te nemen aan het voorbereidend jaar en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met opleidingsmanager Hans Nijnens, e: [email protected].

Hogeschool Leiden

Inhoud docent dans/euritmie-opleiding | Hulp bij je studiekeuze | Veelgestelde vragen