Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie

Wil jij onderzoeken of de opleiding Docent Dans/Euritmie echt bij je past? Tijdens het voorbereidend jaar krijg je hier volop de kans voor. Je gaat na of je bij ons op je plek zit en of je in de toekomst de opleiding in voltijd of deeltijd wilt volgen.  

Wat kun je verwachten?

Het voorbereidend jaar biedt je een ruimte om je eigen creativiteit te ontplooien in én door beweging. Je krijgt zicht op wat jou inspireert en hoe je leert. Je werkt aan oefeningen uit de bronnen van Euritmie, dompelt je onder in de beleving van medeklinkers, klinkers, intervallen, toonhoogtes, etc. en wordt steeds zelfstandiger in het uitwerken van opdrachten. Zo ontwikkel je jezelf gedurende het jaar en leg je een rijke basis voor vervolgstappen.

Hogeschool Leiden

Zelf ben ik met het voorbereidend jaar begonnen om te ontdekken wat euritmie nu eigenlijk is en wat het is voor mij. Ook wilde ik kijken of het voor mij haalbaar was om daarna aan de opleiding zelf te beginnen. Elke week gingen we twee uur met een klein groepje aan de slag. Bewegen, waarnemen, aftasten, voelen, afstemmen, verwoorden. Om vervolgens alles wat je hierin opdoet je gedurende de rest van de week eigen te maken. Het voorbereidend jaar is een aanrader!

Brenda de Vries | deelnemer voorbereidend jaar

Praktische informatie

De vooropleiding vindt plaats op de woensdag bij Hogeschool Leiden van 18.30 tot 20.30 uur.

Links: Chantal Heijdeman. Rechts: Juliette van Lelieveld | docenten voorbereidend jaar Docent Dans/Euritmie.

Docenten

Het voorbereidend jaar wordt verzorgd door Chantal Heijdeman (links) en Juliette van Lelieveld (rechts).

Getuigschrift

Na de cursus ontvang je een getuigschrift met desgewenst ook een persoonlijke beoordeling.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen 450 euro op jaarbasis (vooraf te betalen per semester).

Groepsgrootte

De groepsgrootte is maximaal 8 personen.

Voorkennis

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk. Wel de ambitie om je in kunstzinnig bewegen te scholen en daarin jezelf en de ander te ontmoeten!

Meer informatie

Heb je interesse om deel te nemen aan het voorbereidend jaar en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met opleidingsmanager Hans Nijnens, e: nijnens.h@hsleiden.nl.

Hogeschool Leiden

Inhoud docent dans/euritmie-opleiding | Hulp bij je studiekeuze | Veelgestelde vragen