Bio- Informatica student

Over

Thema

Student Bio-informatica werkt mee aan onderzoek naar kanker

24 maart 2022 - Bio-informaticus in spe Jasmine Montenegro Navarro studeert bijna af en heeft als co-auteur al een publicatie in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature op haar naam staan.

Tweede linksvoor: BI-student Jasmine Montenegro Navarro
Tweede linksvoor: BI-student Jasmine Montenegro Navarro

Jasmine: "Ik had eerst helemaal niet door hoe bijzonder het is, maar dat heeft m'n stagebegeleider me wel duidelijk gemaakt! Inmiddels ben ik echt trots op het artikel en mijn bijdrage aan het onderzoek. Het onderzoek heeft een manier ontdekt om de afweer te leren om kankercellen te herkennen en aan te vallen. Deze ontdekking zou kunnen leiden tot nieuwe immuuntherapie tegen kanker. Mijn bijdrage leverde ik als onderdeel van mijn afstudeerstage bij het NKI (Nederlands Kankerinstituut). Ik heb analyses uitgevoerd op verschillende kankersoorten. De opbrengsten hiervan waren dusdanig waardevol dat deze onderdeel uitmaken van het onderzoek."

"Dit is zo’n mooi onderzoek en ik kan hier nog zo veel leren, ik blijf hier graag werken!"

"Ik werk nu aan een manuscript over de database en de applicatie die ik voor dit onderzoek heb gemaakt en ik hoop ook deze te kunnen publiceren. M’n stagebegeleider Abhi Pataskar stimuleert dit en ik ben heel blij en dankbaar voor zijn hulp en de hulp van de onderzoeksgroep."

Naast een publicatie in Nature, besteedde het NRC uitgebreid aandacht aan het onderzoek. 

Meer weten