Online activiteiten tijdens de EL CID 2020

Over

Thema

Een sfeerimpressie van de eerste Online Introductiedag

19 augustus 2020 - De Online Introductiedag voor al onze nieuwe studenten vond vorige week dinsdag plaats. Via een digitaal dagprogramma konden zij kennismaken met de hogeschool, hun opleiding en studieverenigingen.

Ook was er ruimte voor vermaak in de vorm van online workshops, activiteiten en live acts. Meer over de Online Introductiedag lees je in dit verslag. 

Ontdekken van nieuwe mogelijkheden

Sinds de komst van het coronavirus vinden veel onderwijsactiviteiten online plaats, zo ook de introductie voor onze nieuwe studenten. Naast dat dit een uitdaging vormt voor iedereen die ermee te maken krijgt, biedt het ook veel ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Zo verwelkomde we dit jaar niet alleen EL CID-deelnemers tijdens onze introductiedag, maar konden alle nieuwe studenten online aansluiten. Studenten namen ook niet alleen deel vanuit Nederland, maar ook vanaf de camping op vakantie. 

Interactief introductieprogramma

Ondanks dat de introductieactiviteiten online plaatsvonden, lukte het docenten, studenten en andere presentatoren toch om een sfeervolle dag neer te zetten. Middels livestreams en interactieve, online sessies werden studenten verwelkomd en kregen zij nuttige informatie. Daarnaast konden de studenten niet alleen elkaar leren kennen, maar ook nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld over vitaliteit, een nieuwe dansroutine of leuke weetjes over Leiden via een quiz. Het programma was daarmee een mooie mix van verwelkoming, informatie en vermaak. 

Nieuwsgierig naar het programma? Lees verder en krijg een indruk van deze dag. 

Foto openingswoord Ruby Fasten en online quiz - EL CID 2020

De studenten werden allereerst verwelkomd met warme woorden door Ruby Fasten, directeur faculteit Management & Bedrijf. Vervolgens nam Victor Mids het over met zijn openingsact. Deze act was niet alleen een M*ndfck, maar ook mind blowing door zijn bijzondere verhaal over zijn eigen loopbaan (met bijbehorende tips). 

Foto Victor Mids met kaarten EL CID 2020

Na de openingsact volgde het informatieve gedeelte van de dag: de introductie van de opleidingen. Hierbij kregen studenten de mogelijkheid om vragen te stellen over de start van hun nieuwe studie. Dit programmaonderdeel werd niet alleen vanuit huis georganiseerd, maar verschillende bekende gezichten waren te zien in onze lege hogeschool. Bijvoorbeeld die van verschillende studieverengingen die deels vanuit het gebouw hun digitale kennismaking met de nieuwe studenten organiseerden.  

Studieverenigingen hosten online sessies tijdens de EL CID 2020

De dag werd afgesloten met verschillende soorten workshops en entertainment, waaronder: een workshop over vitaliteit, een online quiz over Leiden en een online escaperoom. Bijzonder was vooral om te zien hoe een aantal deelnemers bij de workshop Dans mee dansten vanaf hun vakantiebestemming. Verder gaf Leonie, oprichtster van het online platform ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’, een crash course over voeding. Nieuwsgierig naar Leonie haar loopbaan en haar tip aan studenten? Lees dan haar verhaal

Bekijk via onze Instagram of Facebook het videoverslag van de Online introductiedag.