Hogeschool Leiden

Over

Thema

Sfeerimpressie fysieke introductiedagen 2021

24 augustus 2021- De EL CID bestond dit jaar uit een online en fysiek programma. De fysieke introductiedagen, die plaatsvonden op 16, 17 en 18 augustus, waren dé kans voor studenten om de hogeschool, stad, hun studie en studiegenoten te leren kennen.

De eerste fysieke introductiedag, die plaatsvond na de online introductiedagen, was op maandag 16 augustus en startte met hét EL CID-dansje van dit jaar. Dat de sfeer er direct goed in zat, was niet te missen. Uiteraard moesten studenten voordat zij deel konden nemen aan de fysieke activiteiten bij de ingang van elke activiteit een QR-code in de CoronaCheck-app laten zien. Op deze manier kon het evenement veilig plaatsvinden en konden de deelnemers en organisatie zorgeloos genieten.

Bij de feestelijke opening van de fysieke introductiedagen kwamen we bestuurslid Wilke tegen die druk was met alle voorbereidingen. “De EL CID is een hele mooie start van de studententijd. Je leert de stad kennen, het studentenleven en de studie. Die drie elementen komen allemaal terug tijdens het programma van de EL CID-week. Daarmee krijgen nieuwe studenten een hele mooie basis om hun studiejaar mee te beginnen.”

Crew-lid Wilke tijdens EL CID 2021

Na de opening vonden er meerdere activiteiten plaats in de stad. Zo waren de studentenverenigingen te vinden op de Hooglandse Kerkgracht en stonden de sportverenigingen bij het Huigpark klaar om alle aankomende studenten van informatie te voorzien. Natuurlijk was er tussen alle activiteiten in de loop van de middag ook tijd voor een lunchpauze. De lunch vond plaats op mooie locaties: de Garenmarkt, het Van der Werfpark en het Rembrandtpark. Tijdens de lunchpauze spraken we aankomend Pabo-student en deelneemster van de EL CID Liselotte over haar eerste fysieke introductiedag. Liselotte: “Het is heel leuk en gezellig. We hebben net een boottour gedaan. Dat was echt lachen.”

Studenten Daan (links) en Lotte tijdens de EL CID 2021

Natuurlijk kon een bezoekje aan een van de vertegenwoordigde studentenverenigingen niet ontbreken. We gingen langs studentenvereniging Augustinus en spraken daar met leden Nina en Anna over de toegevoegde waarde van de EL CID: “Leiden heeft veruit de meeste verenigingen van alle steden, dus er is voor ieders wat wils. De EL CID is hèt moment om overal te kijken. Alles is open, dus je kunt overal langs. Iedereen staat open om de hele nieuwe lichting te verwelkomen. Het is een mooie kans om uit te vinden waar je benieuwd naar bent, om je groepje te leren kennen en om de stad te ontdekken.”

Over hun eigen studentenvereniging zeiden ze het volgende: “Augustinus is een toegankelijke vereniging waar je het zo gek kunt maken als dat je zelf wil en ook zo actief kunt worden als dat je zelf wil. Je hebt alle mogelijkheden om je tijd zelf in te delen. Iedereen maakt  zijn eigen keuzes daarin, maar toch zie je elkaar allemaal op dezelfde vereniging terug. Ik denk dat dat echt Augustinus maakt.”

Crew-leden Nina (links) en Anna tijdens EL CID 2021

Natuurlijk was er op de hogeschool ook veel leuks te beleven. Zo waren er studieblokken waarbij studenten kennis konden maken met hun studie en studiegenoten en elkaar beter konden leren kennen door middel van spelactiviteiten. Dat de studenten elkaar goed leerden kennen tijdens de activiteiten is zeker, want het vergde veel samenwerking om met het groepje winnaar te worden. Zo was er bijvoorbeeld een activiteit waarbij de studenten de hoogste toren van bamboestokken moesten bouwen. Een spel waar samenwerken onmisbaar was.

Studenten in de weer met bamboe tijdens de EL CID 2021

Lees meer over de online introductiedag van de EL CID 2021