Hogeschool Leiden

Over

Thema

Sfeerimpressie online introductiedag 2021

31 augustus 2021- De EL CID werd dit jaar afgetrapt met een online introductiedag op 12 augustus. Studenten konden gedurende de dag door middel van online sessies en livestreams alvast kennismaken met hun studie en studiegenoten. Lees verder.

Welkomstwoord

De online introductiedag werd afgetrapt door Nico van Tol, directeur van de faculteit Gezondheidszorg. In zijn welkomstwoord luidde hij de dag in door onze nieuwe studenten welkom te heten: “Ik heet jullie welkom namens de hogeschool. Ik weet op basis van voorgaande jaren dat het hele leuke dagen worden. Je gaat bijvoorbeeld kennismaken met de stad. Dat is vooral leuk als je Leiden nog niet kent.’’ Met positieve energie vervolgde hij zijn verhaal met de ludieke woorden: “Beste mensen, als het weer meezit, dan zit het mee. Maar daar gaan we niet over. Net zo min als over Covid. Dus we maken er sowieso het beste van.”

Nico van Tol sloot deze opening van het online introductieprogramma af met met een tip aan onze nieuwe studenten: “De tip van het jaar is: doe je best, help elkaar en gebruik je docenten, want die van ons zijn goed. En denk je na een tijdje: deze opleiding is toch niets voor mij? Dat kan. Geen man overboord. Je kunt je best een keer vergissen. Dan stop je er op tijd mee en ga je volgend jaar gewoon een andere opleiding doen. Ook bij ons natuurlijk. Dan heb je nog een keer de introductiedagen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.”

Foto Nico van Tol

DJ La Fuente

Waar vorig jaar Victor Mids middels een livestream een onderdeel van het programma verzorgde, was er ook dit jaar een inspirerende livestream voor alle nieuwe studenten van Hogeschool Leiden. DJ La Fuente was aanwezig en wist er een heus spektakel van te maken. Tijdens zijn act vertelde hij meer over zijn carrière en keuzes en gaf hij tips aan onze nieuwe studenten over wat hem heeft geholpen om zijn carrière succesvol te maken.

Foto DJ La Fuente tijdens livestream EL CID 2021

Rond de tafel gesprekken

Na de livestream van DJ La Fuente konden de EL CID-deelnemers kiezen om deel te nemen aan een sessie met de studieverengingen of om de Rond de tafel gesprekken bij te wonen. Hier deelden studenten Damian (tweedejaarsstudent), Toine (vierdejaarsstudent), Max (lid van de Studentenraad), Yashika (honoursstudent) en Loïs (medewerker Servicedesk) hun ervaringen en tips.De inspirerende sessie werd gehost door Bart Juwett, buikspreker en onder andere bekend van Holland's Got Talent, die in gesprek ging met bovengenoemde aanwezigen over thema’s waar onze nieuwe studenten belang bij hebben. 

Zo kwam bijvoorbeeld in een gesprek met honoursstudent Yashika ter sprake hoe zij door deel te nemen aan het honoursprogramma op bepaalde vlakken is gegroeid. Ze vertelde onder andere waar zij beter in wilde worden er hoe zij daar met een groepje en mentor mee aan de slag was gegaan. Yashika vertelde dat één van haar doelen was om zelfverzekerder voor een grote groep mensen te presenteren. Een vaardigheid die ze tijdens het honoursprogramma heeft ontwikkeld en waar zij bewust naartoe heeft kunnen werken.

Al met al was het een leerzame en leuke dag waarin onze toekomstige studenten tal van nieuwe kennis tot zich hebben genomen. Over Leiden, de hogeschool én studies.

Foto van Lois en Bart tijdens rond de tafel gesprek EL CID 2021

Lees meer over de fysieke introductiedagen van de EL CID 2021