Leonie ter Veld geeft een presentatie tijdens de EL CID 2020

Over

Thema

Leonie en haar loopbaan: het bouwen van je eigen merk

19 augustus 2020 - Tijdens de Online Introductiedag gaf ondernemer Leonie ter Veld een lezing over voeding aan onze nieuwe studenten.

Na afloop van de livestream sprak Leonie over haar loopbaan en hoe zij tijdens haar studie is begonnen met bouwen aan haar merk. Benieuwd naar de tip van Leonie? Lees haar verhaal.  

Online platform over voeding

Leonie is oprichtster van online platform ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet' en spreekt regelmatig op hogescholen en universiteiten over voeding. Zelf heeft ze Interactieve Media gestudeerd en startte ze met haar website tijdens haar studie in 2011. Nu, zoveel jaren later, is haar merk nog steeds succesvol. Wij spraken Leonie over dit succes en haar weg daar naartoe.  

Foto Leonie ter Veld - EL CID 2020

“Mijn platform is een natuurlijk vervolg van mijn studie. Het leek mij leuk om een eigen project te hebben; iets wat ik zelf kon doen. Een eigen website die ik zelf kon bouwen en waar ik zelf kon bepalen wat ik erop wilde zetten. Ik moest dat altijd voor schoolopdrachten en opdrachtgevers doen, maar nooit voor mijzelf. Toen is het idee voor mijn eigen online platform ontstaan.”  

Ik wilde vooral zelf iets doen; een eigen project hebben. Zo is mijn website ontstaan

Leonie

“Ik besloot om over mijn avondeten te gaan schrijven. Niet omdat dit speciaal was, maar omdat ik het leuk vond om te doen en te delen. Mijn omgeving reageerde hier goed op en ik kreeg steeds vaker verzoeken binnen om over bepaalde onderwerpen iets te maken. Mijn website werd steeds bekender en het groeide meer en meer uit tot een merk. Dat moment was acht jaar geleden en nu is het nog steeds mijn fulltime baan.”

Leonie haar tip aan studenten

“Ik denk dat je nooit te lang moet blijven hangen in het verzinnen van een idee, maar dat je er soms gewoon voor moet gaan. Ik had van tevoren nooit bedacht dat ik een succesvolle website over avondeten zou neerzetten. Ik bedacht me dat ik zin had in een eigen project en begon gewoon. In het begin ziet het er dan ook allemaal nog niet gelikt uit, sommige dingen zijn misschien zelfs een beetje lelijk en lang niet alles is helemaal doordacht. Maar je leert gaandeweg.” 

Leonie ter Veld vertelt haar verhaal voor de camera tijdens EL CID 2020

Het is belangrijk dat als je iets hebt waar je heel blij van wordt, dat je het dan gewoon gaat doen. Heb vertrouwen en zie waar het schip strandt. Ik geloof erin dat als het iets is waar je echt gepassioneerd over bent, dat het dan vanzelf zal aanslaan.

De tip van Leonie

Nieuwsgierig naar de gehele Online Introductiedag? Bekijk dan via onze Instagram of Facebook het videoverslag.