Opleiding Communicatie

Hulp bij je studiekeuze - Communicatie

Hoe kom je erachter of de opleiding Communicatie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Communicatie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Online Proefstuderen

Wil je een indruk krijgen van de inhoud en sfeer van de opleiding Communicatie? Kom dan Online Proefstuderen op dinsdag 11 mei 2021 van 11.00 uur tot 13.00 uur! Door het volgen van online lessen krijg je een indruk hoe het is om een communicatiestudent te zijn. Naast het volgen van online lessen, maak je deze dag ook kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Meer weten en zien? Bekijk deel 2.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als communicatieprofessional kun je alle kanten uit: pr, reclame, woordvoering. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Benieuwd naar wat je na de opleiding kunt gaan doen? Alumni Anita, Odile en Sanne blikken terug op hun studententijd en vertellen over hun huidige werkzaamheden.

Ook alumnus Jeppe vertelt over zijn huidige werkzaamheden als woordvoerder bij het Zilveren Kruis.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Commerciële Economie: heb jij interesse in marketing, economische ontwikkelingen en consumentengedrag? Dan past deze opleiding misschien beter bij jou.
  • Human Resource Management: wil jij jouw communicatietalenten inzetten om mensen te stimuleren het maximale uit hun loopbaan te halen en organisaties te ondersteunen bij de invulling van hun personeelsbeleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Communicatie en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Heb je een vraag over de opleiding? Vraag het via:

Voor alle vragen die je misschien nog hebt over de opleiding, kun je contact opnemen met docent Communicatie Jady Petovic (mail naar petovic.j@hsleiden.nl of bel naar 06 - 11 14 55 70) of student Manon Keetman (mail naar s1120860@student.hsleiden.nl of DM via het Instagram-account van de opleiding. Je mag mailen, bellen of appen wanneer je wilt.

Jady Petovic Jady Petovic

Mail naar petovic.j@hsleiden.nl of bel naar 06 - 11 14 55 70.

Manon Manon

Mail naar s1120860@student.hsleiden.nl of DM via het Instagram-account van de opleiding.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Communicatie | Inschrijven en toelating |  Studiekeuzecheck