HBO-Rechten hulp bij je studiekeuze

Hulp bij je studiekeuze - HBO-Rechten

Hoe kom je erachter of de opleiding HBO-Rechten echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken

Open Dag

Wil je meer zien van de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Meelopen bij de opleiding

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je de opleiding HBO-Rechten in Leiden volgt? Kom een dag Meelopen bij de voltijdopleiding (mogelijk tot en met eind april). Tijdens het Meelopen ga je op pad met een van onze eerstejaarsstudenten. Zo krijg je een indruk van de sfeer van de opleiding en Hogeschool Leiden.   

Meld je aan voor het Meelopen

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Aasiem | afgestudeerd

Na een bezoek van verschillende open dagen, heb ik me aangemeld. Deze opleiding stond erg goed aangeschreven en ik had een goed gevoel bij de hogeschool. Beide erg belangrijk bij het kiezen van een studie. Vooral als er veel keuze is.

Aasiem | afgestudeerd

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

In het bedrijfsleven, bij de overheid of in de non-profitsector: met jouw bachelordiploma HBO-Rechten kun je aan de slag in beleids-, staf- of adviesfuncties. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening: wil jij vooral mensen, die in de knel zitten, helpen om hun weg te vinden in de wet- en regelgeving? Bekijk dan de informatie van deze opleiding.
  • Opleiding Human Resource Management: wil jij jouw communicatietalenten inzetten om mensen te stimuleren het maximale uit hun loopbaan te halen en organisaties te ondersteunen bij de invulling van hun personeelsbeleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding HBO-Rechten en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Heb je een vraag over de opleiding?

Stel al je vragen via een DM op Instagram aan onze studenten. Zij beantwoorden deze dan zo snel mogelijk.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding HBO-Rechten | Inschrijven en toelating |  Studiekeuzecheck