Hogeschool Leiden

Hulp bij studiekeuze - Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoe kom je erachter of deze studie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken en stel je vragen

Open Dag

Wil je kennismaken met de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Meelopen

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gaat studeren bij Hogeschool Leiden? Tijdens een Meeloopdag ga jij op pad met één van onze studenten. Zo krijg je de mogelijkheid om meer te zien van de opleiding, de studenten, het docententeam en krijg je een indruk van de sfeer op de hogeschool.

Meld je aan voor een meeloopdag

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Op de opleidingspagina vind je informatie over de opleiding, de opbouw van de studie en wat jij voor deze studie nodig hebt. 

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Chams | student

Ik heb de Open Dag bezocht en ik heb een aantal keer meegelopen met studenten van de opleiding. Ik vond het direct heel interessant dat je veel tijd in het laboratorium doorbrengt, ontdekt hoe ziektes ontstaan én met welke medicijnen je deze kunt bestrijden.

Chams | student

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als biomedisch analist ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. Bekijk op de pagina van onze hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Wil je zeker weten of de opleiding iets voor jou is? Download de gratis studiekeuze-app Prapp!. Hiermee onderzoek je met behulp van verschillende interactieve games welke Nederlandse opleidingen en toekomstmogelijkheden er zijn op het gebied van Life Science.

Hogeschool Leiden

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Hbo Bio-informatica: is biologie je lievelingsvak, maar werk je liever achter de computer dan in een lab? Bekijk dan ook wat deze opleiding jou te bieden heeft.
  • Hbo Chemie: Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Bekijk of deze opleiding het beste bij jou past.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Om een bewuste keuze voor het beroep van biomedisch analist te maken, doorloop je voor onze Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek opleiding altijd een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding een goede match voor jou is, zodat jij straks gemotiveerd aan je studie kan beginnen.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek | Inschrijven en toelating