Fysiotherapie

Hulp bij je studiekeuze - Opleiding tot Fysiotherapeut

Hoe kom je erachter of de hbo-opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Leiden echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken en stel je vragen

Open Dag

Wil je meer zien van de opleiding Fysiotherapie en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Proefstuderen

Helaas is proefstuderen voor dit collegejaar niet meer mogelijk. 

Wil je ervaren hoe het is om te studeren bij Hogeschool Leiden? Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de lessen in het eerste jaar van de opleiding. Alle lesvormen die we in de opleiding gebruiken komen deze dag langs. We sluiten af met een quiz om te kijken of je via onze lesmethode ook wat op weet te steken. Zo kun je zelf ervaren of de opleiding en de manier van onderwijs geven bij je passen. Tijdens de lunch, die we je aanbieden, krijg je ruim de mogelijkheid om vragen te stellen aan studenten en docenten.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Studenten in discussie over behandelmethode

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Met een diploma hbo Fysiotherapie werk je in een vakgebied dat continue in ontwikkeling is. Niet alleen behandel je cliënten, je daagt ze uit om in beweging te komen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen genezingsproces. 

Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Remco | afgestudeerd

Met deze opleiding word je een specialist op het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. Je ontwikkelt je eigen professionele houding voor het vak. Daarbij leer je jezelf, maar vooral ook de ander kennen. Kennismaken, onderzoeken en samenwerken zijn belangrijke aandachtspunten binnen deze studie.

Remco | afgestudeerd

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Gezondheidszorg:

  • Hbo Verpleegkunde: als verpleegkundige verleent je zorg aan patiënten die vaak met verschillende ziektebeelden tegelijk te maken hebben. Ben je geïnteresseerd in de verpleegkunde en wil je na je studie een verantwoordelijke baan? Check dan of deze opleiding bij je past. 
  • Vaktherapie-opleiding: wil jij liever mensen sterker maken met behulp van beeldende kunst, drama en muziek of spraak? Neem dan een kijkje bij deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding? Doorloop dan als laatste stap de Studiekeuzecheck.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven en wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Opleiding tot Fysiotherapeut | Inschrijven en toelating | Studiekeuzecheck