Bio- Informatica studenten aan het werk

Hulp bij je studiekeuze - Bio-informatica

Hoe kom je erachter of Bio-informatica studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Jezelf goed voorbereiden? Kom naar de Online Open Dag op 10 oktober!

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding via de pagina van Bio-informatica. Hierop vind je informatie over de opleiding, de opbouw van de studie en welke eigenschappen belangrijk zijn om te werken in het vakgebied.  

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als bio-informaticus ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. De ontwikkelingen binnen dit veld volgen elkaar razendsnel op. Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Wil je zeker weten of de opleiding Bio-informatca iets voor jou is? Download de gratis studiekeuze-app Prapp!. Hiermee onderzoek je met behulp van verschillende interactieve games welke Nederlandse opleidingen en toekomstmogelijkheden er zijn op het gebied van Life Science.

Koen Bossers | docent Bio-informatica

Bio-informatica ontwikkelt zich razendsnel. Er valt nog zoveel te ontdekken. We kunnen bijvoorbeeld DNA steeds beter lezen. Doordat de technieken continu verbeteren, krijgen we meer data tot onze beschikking. Dat roept ook weer nieuwe onderzoeksvragen op.

Koen Bossers | docent Bio-informatica

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek: lijkt het je interessant om DNA-sporen te onderzoeken om misdaden te helpen oplossen? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Informatica: Wil jij technologische oplossingen ontwikkelen die aansluiten op hoe wij als mensen leven, werken en communiceren? Bekijk dan of deze opleiding jou aanspreekt.
  • Chemie: Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Bekijk of deze opleiding het beste bij jou past.
  • Exactwatjezoekt.nl: via deze site kun je ontdekken welke bèta- en techniekopleidingen er zijn in Nederland.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Om een bewuste keuze voor het beroep van bio-informaticus te maken, doorloop je voor de opleiding bio-informatica altijd een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding een goede match voor jou is, zodat jij straks gemotiveerd aan je studie kan beginnen.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding | Inschrijven en toelating | Online Open DagStudiekeuzecheck