Is de opleiding Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie - vier jaar

Bij Hogeschool Leiden combineer je een opleiding tot dansdocent met Euritmie. De deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie biedt jou de mogelijkheid om in vier jaar tijd je eerstegraads lesbevoegdheid te behalen. Hiermee kun je zowel terecht op het primair onderwijs als het voorgezet onderwijs.

Voor wie

Wil jij jezelf een euritmisch bewegingsrepetoire eigen maken waarmee je leerlingen met enthousiasme kan ondersteunen bij hun ontwikkelingsvragen (praktijkgericht en leeftijdsadequaat)? De deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie biedt je de mogelijkheid om jouw leraarschap te verrijken door je eigen 'bewegingsmens' verder te ontwikkelen.

Meer informatie over de toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Ben je al werkzaam (geweest) in het vrijeschoolonderwijs óf heb je al een opleiding tot vrijeschoolleerkracht in het primair onderwijs afgerond? Bekijk de mogelijkheden om de deeltijdopleiding versneld te doorlopen

Bijdrage studiekosten

Als bevoegd leraar zijn er mogelijkheden om een Lerarenbeurs aan te vragen voor het volgen van de deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie. Hierbij krijgt jouw school ook een tegemoetkoming in de financiering van de vervangingskosten. 

Hogeschool Leiden

Inhoud

Euritmie is een hele praktische en rijke manier om kinderen en volwassenen te begeleiden in hun ontwikkelingsproces. Je werkt hierbij vanuit beweging, kunst en mensenkennis. Tijdens het gehele opleidingstraject word je voortdurend gevraagd om van buiten én van binnen in beweging te komen. Zo leer je jezelf en de manier waarop je in het leven staat heel intensief kennen. Tegelijkertijd ontwikkel je vele zelfsturings- en sociale competenties en boor je jouw eigen vitaliteit aan. Én je ontdekt hoe je dit kunt toepassen in je lessen met de leerlingen.

Opbouw programma en studiebelasting

Doordat je al een beroepsopleiding hebt gevolgd en/of in het onderwijs werkzaam bent (geweest), kan je gebruik maken van vrijstellingen. In de regel doorloop je het programma daardoor in vier jaar tijd. De uiteindelijke duur van het opleidingstraject is afhankelijk van het aantal vrijstellingen waarvoor je in aanmerking komt, jouw mate van bewegingsbekwaamheid en je persoonlijke situatie. Dit gaan we na tijdens een persoonlijk assessment. Meer informatie hierover vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Tijdens de opleiding heb je tijdens het 1e en 2e studiejaar 2 lesdagen per week les bij Hogeschool Leiden. In het 3e studiejaar is dat ook het geval maar neemt het aantal zelfstudieuren toe. In het 4e studiejaar wordt in principe een fulltime beschikbaarheid verwacht waarbij een belangrijk deel van de tijd aan stages in het onderwijs  wordt besteed. Het zelfstandig oefenen van de eigen euritmische dansvaardigheden vormt een groot onderdeel binnen de opleiding. Je neemt daartoe zelf initiatief en toont ondernemerschap. De hogeschool kan je daarbij ondersteunen.

Meer weten

Ben je enthousiast geworden? Lees meer over de toelatingsvoorwaarden, inschrijfprocedure en de kosten op de pagina Inschrijven en toelating.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de verkorte deeltijdopleiding Docent Dans/Euritmie? Bezoek een Open DagInformatieavond of neem contact op met Hans Nijnens, opleidingsmanager, e: nijnens.h@hsleiden.nl.

Hogeschool Leiden