Studenten Communicatie in gesprek

Projecten opleiding Communicatie

Om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de praktijk, werken we bij Hogeschool Leiden met projectonderwijs. In iedere periode van je studie Communicatie werk je daarom met enkele medestudenten aan een opdracht die je in de beroepspraktijk kunt tegenkomen. Een betere voorbereiding bestaat niet. 
Een greep uit enkele projecten tijdens je studie:

‘Communicatie, maar je kunt toch al praten?’

Je maakt een voorlichtingspakket over het vakgebied communicatie voor scholieren en studenten. Dit pakket bestaat uit een website, een brochure en een filmpje. Geef op aantrekkelijke wijze voorlichting aan de doelgroep. Hoe richt jij je communicatiemiddelen in?

‘Back to the future’

Je doet onderzoek naar een oude trend. Denk bijvoorbeeld aan het spelletje snaken. Of aan rolschaatsen. Wat hield deze trend in en wie waren de volgers? Hoe kan de trend succesvol opnieuw geïntroduceerd worden? Moet er misschien iets aan veranderen?

‘Aardig merkwaardig’

Je bedenkt een nieuwe campagne voor een product van een bepaald merk, zoals bijvoorbeeld Converse All Star sneakers of Calvé pindakaas. Wat wordt de boodschap, de strategie van de campagne? En op welke doelgroep richt je je? Welke communicatiemiddelen adviseer je in te zetten? Prikkel, emotioneer en val op.

‘Zorg dat het gebeurt’

Je bedenkt en organiseert een evenement waarmee je geld inzamelt voor een goed doel. Bijvoorbeeld een benefietconcert, diner, fancy fair of sportevenement. Wie vormen je doelgroep en wat spreekt hen aan? Hoe bezorg je de bezoekers van je evenement een onvergetelijke ervaring?

Pablo (23), tweedejaarsstudent

“Dit jaar hebben we een evenement georganiseerd, waarvan de opbrengst naar het goede doel oneMen ging. In totaal hebben vijftig mensen genoten van onze Afrikaanse barbecue. Het organiseren van het evenement ging niet zonder slag of stoot, maar dat maakte dit project juist zo leerzaam.”

Pablo (23), tweedejaarsstudent

Lees het volledige verhaal van Pablo.