Hogeschool Leiden

Lugus

Lugus is een studentenvereniging of pre-incubator voor studenten van Hogeschool Leiden, de Leidse Universiteit en verschillende mbo's. De studentenvereniging richt zich op studenten die ondernemer willen worden of dat zijn. Lugus wil de drempel naar het ondernemen verlagen en helpt haar leden bij het opzetten van een eigen bedrijf. 

Activiteiten

Lugus biedt de studentenondernemers onder meer kantoorruimte aan. Leden kunnen zeven dagen per week in het gebouw van Lugus terecht. Ze krijgen toegang tot het uitgebreide netwerk en de vereniging organiseert informele workshops, masterclasses en Q&A-sessies met gevestigde ondernemers. 

"Er heerst een open sfeer bij Lugus en het ondernemerschap in Leiden zit in de lift."

Matthijs Pluimers - bestuurslid Lugus

Bestuur

Hogeschool Leiden

Bastiaan Prinsen en Matthijs Pluimers, beiden vierdejaars studenten Commerciële Economie, zijn lid van het bestuur van Lugus. "Sinds april 2015 zijn we beiden bij Lugus betrokken, in die periode is ook Hogeschool Leiden in het project gestapt", vertelt Pluimers. "Wij houden ons bezig met de pr en marketing van onze vereniging. Het bestuurslidmaatschap is ontzettend leuk: er heerst een open sfeer bij Lugus en het ondernemerschap in Leiden zit in de lift. Bij Lugus krijgen studenten feedback van collega-studenten op hun ideeën. Door een geheimhoudingsplicht kunnen we vrij met elkaar sparren, zonder zorgen over patenten of het risico dat anderen er met jouw idee vandoor gaan."

Ondernemerschap

"De drijvende krachten achter Lugus zijn vooralsnog Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. Door ruimte te bieden aan ondernemerschap zorg je ook dat bepaalde vaardigheden en kwaliteiten worden ontwikkeld. Ondernemerschap is een belangrijke vaardigheid in deze tijd, óók voor studenten die (verder) niet zelf gaan ondernemen. De hogeschool en de universiteit willen deze vaardigheid graag stimuleren."

Lid worden

Het proces begint bij het inspireren van de ondernemers van morgen. "In samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden introduceren we studenten in de wondere wereld van ondernemen. We motiveren ze om hun dromen na te jagen en bieden hen een solide basis om hun ideeën uit te werken. Leden kunnen voor het symbolische bedrag van €2,50 per maand een werkplek krijgen, inclusief koffie en een snel wifi-netwerk." Binnen het gebouw aan de Reuvensplaats 2 in Leiden heerst een interactieve sfeer waar ondernemers elkaar inspireren en adviseren. Naast deze faciliteiten biedt Lugus een netwerk van coaches, adviseurs en experts aan.

Geïnteresseerd geraakt? Kom bij ons langs op de Reuvensplaats 2 in Leiden! De koffie staat altijd klaar. Neem een kijkje op de website of de Facebookpagina.