Studenten Commerciële Economie aan de slag

Commerciële Economie

Ben jij nieuwsgierig naar hoe het er binnen een commerciële omgeving aan toe gaat? Volg je trends en wil je altijd weten waarom een trend een trend wordt? Noemen de mensen om je heen je vaak een regelaar? Onze opleiding Commerciële Economie is dynamisch, boeiend en elke dag anders. Van begin af aan maak je kennis met het echte marketingwerk: de theorie wordt direct gekoppeld aan situaties uit de praktijk. In vier jaar ontwikkel je je op Hogeschool Leiden tot een breed inzetbare professional op het gebied van sales, marketingcommunicatie, marketing en ondernemen.

Carrièremogelijkheden commercieel econoom

Na het afronden van je opleiding Commerciële Economie heb je voldoende kennis in huis op het terrein van sales, marketing, (markt)onderzoek, financieel management, communicatie en ondernemerschap. Als afgestudeerd commercieel econoom ben je in de eerste plaats bezig met (online) marketing. Vaak werk je dan ook bij organisaties die een product verkopen. Maar ook bij een marktonderzoeksbureau of reclameadviesbureau kun je goed terecht.

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Veelzijdige baan

In de meeste functies ben je niet alleen bezig met marketing. Je werkzaamheden omvatten ook onderzoek naar consumentengedrag en de inzet van social media. Er wordt van je verwacht dat je ondernemend bent en creatief in het maken van plannen en het bedenken van activiteiten. Je bent een commerciële doener met een degelijke economische basis. De overgrote meerderheid van afgestudeerden komt terecht in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als projectmanager, e-marketeer, accountmanager, adviseur nieuwe media, sales manager of marktonderzoeker.