Studenten en docenten sparren tijdens Startup Bootcamp Internet of Things

Hulp bij je studiekeuze - Commerciële Economie

Hoe kom je erachter of de opleiding Commerciële Economie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Online Open Dag op 6 februari

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Commerciële Economie:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Na vier jaar ben jij opgeleid tot een breed inzetbare econoom. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Semih | afgestudeerd

Het vak marketing vormt de spil in de opleiding. Vanaf dag één ga je met je projectgroep aan de slag met praktijkopdrachten. Ook zijn er diverse mogelijkheden na het afstuderen. Misschien wil je wel voor jezelf beginnen of werken bij een reclame- of marketingbureau. Tijdens de opleiding heb je genoeg tijd om hier over na te denken.

Semih | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Communicatie: ben jij geïnteresseerd in marketing en heb je veel gevoel voor taal? Kijk dan eens bij deze opleiding.
  • Human Resource Management: wil jij jouw communicatietalenten inzetten om mensen te stimuleren het maximale uit hun loopbaan te halen en organisaties te ondersteunen bij de invulling van hun personeelsbeleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Commerciële Economie en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding | Inschrijven en toelating | Online Open Dag Studiekeuzecheck