Studenten en docenten sparren tijdens Startup Bootcamp Internet of Things

Hulp bij je studiekeuze - Commerciële Economie

Hoe kom je erachter of Commerciële Economie studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken en stel je vragen

Open Dag

Wil je meer zien van de hbo-opleiding Commerciële Economie en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Na vier jaar ben jij opgeleid tot een breed inzetbare econoom. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Semih | afgestudeerd

Het vak marketing vormt de spil in de opleiding. Vanaf dag één ga je met je projectgroep aan de slag met praktijkopdrachten. Ook zijn er diverse mogelijkheden na het afstuderen. Misschien wil je wel voor jezelf beginnen of werken bij een reclame- of marketingbureau. Tijdens de opleiding heb je genoeg tijd om hier over na te denken.

Semih | afgestudeerd

Ervaringen van onze studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

  • Student Joppe koos voor de opleiding door zijn in interesse in ondernemen, marketing en sales
  • Student Tim kan door de opleiding werken aan zijn personal branding

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Hbo Communicatie: ben jij geïnteresseerd in marketing en heb je veel gevoel voor taal? Kijk dan eens bij deze opleiding.
  • Hbo Human Resource Management: wil jij jouw communicatietalenten inzetten om mensen te stimuleren het maximale uit hun loopbaan te halen en organisaties te ondersteunen bij de invulling van hun personeelsbeleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Commerciële Economie-opleiding | Inschrijven en toelating | Studiekeuzecheck