Studentzaken

Inschrijven en toelating Commerciële Economie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en de kosten voor het studiejaar 2018-2019.

Aanmelden

Voor studiejaar 2018-2019 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Commerciële Economie. Hierop is een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je op de website rijksoverheid.nl en in onze inschrijfregeling (artikel 8).

Let op: check goed of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en welke aanmeldprocedure voor deze opleiding van toepassing is.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Met een diploma mbo niveau 4 word je rechtstreeks tot de opleiding toegelaten. Je havo- of vwo-diploma geeft rechtstreeks toegang met het profiel Economie en Maatschappij. Voor de overige profielen gelden aanvullende eisen. De toelatingseisen zijn anders voor studenten die voor 2007 (oude stijl) gestart zijn met hun profiel. De aanvullende eisen voor zowel oude als nieuwe Tweede Fase staan in onderstaand schema.

Aanvullende eisen

 
Natuur en Techniek
Natuur en Gezondheid
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij
Havodiploma
Economie of Management & Organisatie
Economie of Management & Organisatie
Geen
1. Economie of Management & Organisatie
2. Wiskunde A of B
Havodiploma oude stijl
Economie 1
Economie 1
Geen
Geen
Vwo-diploma
Economie of Management & Organisatie
Economie of Management & Organisatie
Geen
Economie of Management & Organisatie
Vwo-diploma oude stijl
Economie 1
Economie 1
Geen
Economie 1

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentinschrijving@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan.

Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!