Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Commerciële Economie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en de kosten voor studiejaar 2023-2024.

Aanmelden

Wil je in september 2023 starten met de opleiding Commerciële Economie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2023).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Met een diploma mbo niveau 4 word je rechtstreeks tot de opleiding toegelaten. Je havo- of vwo-diploma geeft rechtstreeks toegang tot de opleiding. Alleen voor het profiel Cultuur en Maatschappij gelden aanvullende eisen. 

Aanvullende eisen

 
Natuur en Techniek
Natuur en Gezondheid
Economie en Maatschappij
Cultuur en Maatschappij
Havo-diploma
Geen
Geen
Geen
1. Economie of Management & Organisatie
2. Wiskunde A of B
Vwo-diploma
Geen
Geen
Geen
Economie of Management & Organisatie

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!

Jezelf optimaal voorbereiden op de studiekeuzecheck? Bekijk de pagina Hulp bij je studiekeuze.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Commerciële Economie | Hulp bij je studiekeuze | Veelgestelde vragen