HBO Rechten studenten

Hulp bij je studiekeuze - SJD

Hoe kom je erachter of de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de (Online) Open Dag op 9 oktober

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding SJD:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de tips en ervaringen van andere studenten SJD? Bekijk het overzicht met verschillende videologs en lees het:

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Sociaal juridische dienstverleners werken vaak in de non-profitsector zoals bijvoorbeeld het Juridisch Loket, Schuldhulpverlening of Slachtofferhulp. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Bernice | student

De opleiding combineert sociaal en recht met elkaar. Ik doe veel rechtskennis op, maar leer ook meer over het sociale aspect voor een goede omgang met cliënten. Zo heb ik straks alle vaardigheden om mensen te begeleiden bij juridische vraagstukken.

Bernice | student

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • HBO-Rechten: vind je recht bijvoorbeeld interessant maar werk je later liever in het bedrijfsleven of op een advocatenkantoor? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Sociaal Werk: ben juist meer geïnteresseerd in de sociale dienstverlening? Neem dan een kijkje bij deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Heb je een vraag over de opleiding? Vraag het via een DM op Instagram.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Sociaal Juridische Dienstverlening | Inschrijven en toelatingStudiekeuzecheck