Opleiding Communicatie

Hulp bij je studiekeuze - Communicatie

Hoe kom je erachter of hbo Communicatie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Communicatie en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Communicatie zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Kom Proefstuderen

Wil je meer zien van de opleiding Communicatie? Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding. Je volgt een speciaal samengesteld programma waarbij je verschillende indrukken krijgt van de opleiding en de lessen. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding en Hogeschool Leiden en kun je ontdekken of het bij je past. De Proefstudeerdag is helaas al geweest. 

Meelopen bij de opleiding

Wil je na het bezoeken van de Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je Communicatie in Leiden volgt? Kom een dagdeel Meelopen bij de voltijdsopleiding. Tijdens het meelopen ga je op pad met een van onze studenten. Zo krijg je een indruk van de sfeer van de opleiding en Hogeschool Leiden.

Meld je aan voor een dagje Meelopen bij de opleiding Communicatie.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Meer weten en zien? Bekijk deel 2.

Ervaringen van onze studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als communicatieprofessional kun je alle kanten uit: pr, reclame, woordvoering. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Benieuwd naar wat je na de opleiding kunt gaan doen? Alumni Anita, Odile en Sanne blikken terug op hun studententijd en vertellen over hun huidige werkzaamheden.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Hbo Commerciële Economie: heb jij interesse in marketing, economische ontwikkelingen en consumentengedrag? Dan past deze opleiding misschien beter bij jou.
  • Hbo Human Resource Management: wil jij jouw communicatietalenten inzetten om mensen te stimuleren het maximale uit hun loopbaan te halen en organisaties te ondersteunen bij de invulling van hun personeelsbeleid? Misschien is deze opleiding dan een betere match.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Heb je een vraag over de opleiding? Vraag het via:

Voor alle vragen die je misschien nog hebt over de opleiding, kun je contact opnemen met Studentcoach en lid PR-team Communicatie Manon la Lau (mail naar [email protected] of bel naar 06 - 52 78 17 03) of student Fay van Deursen (mail naar [email protected] of DM via het Instagram-account van de opleiding. Je mag mailen, bellen of appen wanneer je wilt.

Manon la Lau

Mail naar [email protected] of bel naar 06 - 52 78 17 03.

Fay van Deursen

Mail naar [email protected] of DM via het Instagram-account van de opleiding.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Communicatie | Inschrijven en toelating |  Studiekeuzecheck