Hogeschool Leiden

Hulp bij studiekeuze - Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoe kom je erachter of deze studie echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus, proef de sfeer en bezoek de labs. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Meelopen

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gaat studeren bij Hogeschool Leiden? Tijdens een Meeloopdag ga jij op pad met één van onze studenten. Zo krijg je de mogelijkheid om meer te zien van de opleiding, de studenten, het docententeam en krijg je een indruk van de sfeer op de hogeschool.

Meld je aan voor een dagje meelopen bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Proefstuderen

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding. Zo ervaar je zelf of de opleiding en de manier van onderwijsgeven bij je passen. Proefstuderen kan tijdens de volgende data:

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Op de opleidingspagina vind je informatie over de opleiding, de opbouw van de studie en wat jij voor deze studie nodig hebt. 

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Chams | student

Ik heb de Open Dag bezocht en ik heb een aantal keer meegelopen met studenten van de opleiding. Ik vond het direct heel interessant dat je veel tijd in het laboratorium doorbrengt, ontdekt hoe ziektes ontstaan én met welke medicijnen je deze kunt bestrijden.

Chams | student

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als biomedisch analist ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. Bekijk op de pagina van onze hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Wil je zeker weten of de opleiding iets voor jou is? Download de gratis studiekeuze-app Prapp!. Hiermee onderzoek je met behulp van verschillende interactieve games welke Nederlandse opleidingen en toekomstmogelijkheden er zijn op het gebied van Life Science.

Hogeschool Leiden

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Hbo Bio-informatica: is biologie je lievelingsvak, maar werk je liever achter de computer dan in een lab? Bekijk dan ook wat deze opleiding jou te bieden heeft.
  • Hbo Chemie: Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Bekijk of deze opleiding het beste bij jou past.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek biedt een studiekeuzecheck aan. Op 10 juni 2024 of 19 juni 2024 kom je van 9.00-12.00 uur naar Hogeschool Leiden en ervaar je hoe het is om les bij ons te krijgen. Ook maak je kennis met je klasgenoten en je studieloopbaanbegeleider.  Mocht je erachter komen dat de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek niet bij je past? De studentendecaan is er dan om je te helpen een andere studie te vinden.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek | Inschrijven en toelating