Student Amelia | Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek | Hogeschool Leiden

"Ik kijk nu echt anders naar de wereld”

Amelia is student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Ze vertelt je meer over haar studiekeuze en haar ervaringen tijdens het eerste jaar.

Student Amelia | Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek | Hogeschool Leiden

Amelia komt van Aruba. Aan Hogeschool Leiden volgt zij nu de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. “Ik was op zoek naar een opleiding waar je leert biologisch en medisch laboratoriumonderzoek te doen. Het spreekt mij vooral aan dat ik straks onderzoek doe voor artsen of anderen in de medische wereld. Heel waardevol, uitdagend en breed.”

Wat vind je tot nu toe van de opleiding?

“Ik vind het leuk dat ik nu, in het eerste jaar, al veel praktijkopdrachten kan doen. We hebben bijvoorbeeld voor het onderdeel Microbiologie bacteriën op een wc-bril onderzocht. Ook was het erg leuk om voor het onderdeel Koolhydraten/Eiwitbepaling een zelf meegebracht recept van een Colombiaans arepa (maïsbrood) te onderzoeken. Ik heb zoveel geleerd in korte tijd. En de opleiding wordt alleen maar interessanter. We praten over het begin van het leven, de evolutie. Je leert over het belang van bacteriën. Opeens snap je dat ze overal aanwezig zijn en waarom dat zo is. Ik kijk nu echt anders naar de wereld.”

Ik werd verliefd op alle mogelijkheden en uitdagingen die de studie biedt, dat had ik niet verwacht.

Amelia

In het eerste jaar sta je ook meteen voor een uitdaging: de Veiligheidstoets halen. Vond je die moeilijk?

“Deze toets leert je alles over veilig werken in het lab. Je moet het wel halen, omdat je anders het lab niet in kunt en dus de opleiding niet verder mag volgen. Dat vond ik erg spannend. Maar achteraf viel het mee; je moet de logische veiligheidsregels gewoon begrijpen.”

Wat heeft jou geholpen bij jouw studiekeuze?

“Ik kan iedereen aanraden om een dag met een student van de opleiding mee te lopen. Je krijgt een goede indruk van de opleiding: je komt in het laboratorium en je ervaart hoe alles hier werkt. Daarnaast kon ik de sfeer van de opleiding proeven en veel vragen stellen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina en het verhalenoverzicht