Hogeschool Leiden

Afstuderen in het buitenland? Manuela vertelt je meer

Manuela (Chemie) werkte aan haar afstudeeronderzoek in Nieuw-Zeeland. Doordeweeks werkte zij aan haar onderzoek in het lab. In de weekenden ging ze op ontdekking met haar eigen campervan in het land. Daar genoot zij onder andere van de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland haar te bieden had. Manuela vertelt je er zelf meer over.

Hogeschool Leiden

Ik wil graag beginnen door mezelf voor te stellen: de naam is dus Manuela en ik liep stage in Nieuw Zeeland. Dat is een aardig eind weg, dus het is natuurlijk moeilijk om je voorstellen hoe dat is. Maar geen nood. Ik help je daarbij!

Het lab in

Ik liep stage in Palmerston North (Palmy) op de Massey University. Wat ik heel fijn vond aan deze stage was dat de hoeveelheid die ik daar dagelijks leerde niet te vergelijken is met de praktijklessen van school. Dit komt doordat ik op mijn eigen tempo dingen kon uitvoeren en ik dus rustig over reacties kon nadenken. Hierdoor snapte ik veel beter wat er gaande was. Het was zeker ook fijn om te kunnen overleggen met collega’s die met hun PhD of Masters bezig zijn. Dat is erg leerzaam.

Hogeschool Leiden

Living in Palmy

De eerste drie weken in Palmy verbleef ik in een AirBNB en was ik voornamelijk bezig met het zoeken van een kamer. Ik weet van collega’s dat er soort hostelachtige kamers beschikbaar zijn voor buitenlandse studenten. Zelf leek het me leuker om met lokale mensen te wonen. Een paar bezichtigingen en drie weken later kon ik mijn nieuwe kamer in. Deze was op 10 minuten loopafstand van de centrale bushalte en stad. Wat een geluk heb ik gehad!

De prachtigste natuur

De frequente weekendjes weg waren echt één van de grote voordelen van Nieuw-Zeeland (zeker als je een auto hebt). Op twee à drie uurtjes rijden is er altijd mooi weer, natuur en golven te vinden. Ik ben er ook serieus over aan het nadenken om er later te gaan wonen.

Hogeschool Leiden

De tip van Manuela

Als je buiten Europa stage gaat lopen, vergeet dan niet de Holland Scholarship aan te vragen via Hogeschool Leiden! Je maakt een video van twee minuten en schrijft een motivatiebrief en zo kan je een beurs tot 2000 euro winnen. Ik was dit jaar 1 van de 18 inzendingen en heb 1 van de 10 beurzen gewonnen! Met zo weinig inzendingen is er dus een hoge kans om de beurs te winnen, vooral als je wat werk steekt in de video!