Hogeschool Leiden

Anouk en haar minor in het buitenland

Anouk (Commerciële Economie) ging haar buitenlandse avontuur aan in het tropische Curaçao. Naast dat ze hier genoot van de tropische sferen, volgde zij een minor aan een internationale onderwijsinstelling. Een hele nieuwe ervaring waar zij veel van heeft geleerd. Ze vertelt je er meer over.

Hogeschool Leiden

Bon dia/goedemorgen vanuit Curaçao!

Maanden lang zat ik in twijfel: ga ik wel of ga ik niet? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Alles tegen elkaar opgewogen en nog steeds wist ik niet wat ik wilde. Ja, ik wil dit heel graag, dat wist ik. Maar kon ik het aan? Dat ik het heel graag en al heel lang wilde gaf uiteindelijk de doorslag. Doe ik het nu niet, dan is de kans klein dat ik dit ooit nog (kan gaan) doen. En wat ben ik blij dat ik het avontuur ben aangegaan!

Hogeschool Leiden

Welkom in het studentenhuis

Na een zwaar afscheid op Schiphol en een lange vlucht kwam ik 15.00 lokale tijd aan op de Antillen. Door een huisgenootje werd ik opgehaald om vervolgens in te treden in mijn nieuwe verblijf voor een halfjaar (zo raar!). Ik verbleef in een studentenhuis waarin 40 mensen kunnen wonen. Veel mensen zaten er al een halfjaar en vertrokken binnen ongeveer twee weken weer terug naar Nederland. Ik zat dus echt tussen twee lichtingen studenten in en ik was dan ook de eerste in het huis van de nieuwe lichting.

Hogeschool Leiden

Engels geschreven boodschappenlijstjes

De eerste colleges moest ik echt onwijs wennen aan de manier van les geven. Het is volledig Engelstalig en ze schrijven daar soms ook nog op krijtborden. Iets wat ik in Nederland totaal niet gewend ben. Wel merkte ik dat ik onwijs veel leerde van het Engelstalige onderwijs. Notities en soms zelfs boodschappenlijstjes schreef ik op een gegeven moment in het Engels. Ik heb er echt enorm veel aangehad! Ik ging onder andere om mijn Engels te verbeteren, dus ik was helemaal goed op weg.

Altijd gezelligheid

Rust is iets wat niet vaak voorkomt op Curaçao. Ik was er eigenlijk altijd wel bezig! Dat komt natuurlijk doordat je met veel mensen in een huis woont en er altijd wel iemand thuis is. We gingen vaak lekker met huisgenoten borrelen bij Hemmingway, een leuke strandtent bij Mambo Beach waar ik vlakbij woonde. Verder genoot ik er natuurlijk ook van de zon, zee en het strand, zolang het weer dat toeliet. 

Hogeschool Leiden