Je horizon verbreden Hogeschool Leiden

Ervaringen van studenten

Tijdens je studie naar het buitenland gaan biedt vele mogelijkheden voor zowel je studie als je persoonlijke ontwikkeling. Durf jij je grenzen te verleggen? Onze studenten delen hun verhalen en ervaringen om je zo tips te geven het maximale uit je buitenlandse studie of stage te halen!

Ga een nieuwe uitdaging aan

Foto Anouk | student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek | Hogeschool Leiden

Anouk Spruit (Sydney, Australië)
Anouk, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, heeft stage gelopen bij Garvan Institute of Medical Research. Hier deed zij onderzoek naar de ziekte van Parkinson. 

Wat leer je van een buitenlandse ervaring?
“Met een buitenlandse stage verbreed ik niet alleen mijn kennis binnen m’n vakgebied, maar ontwikkel ik me ook persoonlijk. Ik hou van nieuwe uitdagingen en dit is er zeker één van. Ik was erg nieuwsgierig hoe ik me staande zou houden zonder mijn familie en vrienden om me heen. Of ik bepaalde grenzen zou durven verleggen waar ik misschien in Nederland nog niet eens bij stil had gestaan.”

Anouk

"Ik was erg nieuwsgierig hoe ik me staande zou houden zonder mijn familie en vrienden om me heen.”

Anouk

Toegevoegde waarde aan de studie

Foto Salar | student Fysiotherapie | Hogeschool Leiden

Salar Azizian (New York, VS)
Salar, student Fysiotherapie, heeft in New York een minor gevolgd waarmee hij de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in de in Nederland relatief onbekende wereld van de chiropractie.

Wat is de toegevoegde waarde van een buitenlandse stage?
“Door naar New York te reizen en in de leer te gaan bij een chiropractie praktijk in Brooklyn heb ik tot nu toe al zeer waardevolle ervaringen opgedaan. Deze expertise is in Nederland niet aanwezig. Door me te verdiepen in dit specialisme, kan ik me bij terugkeer in Nederland onderscheiden binnen mijn vakgebied.”

Salar

“Door me te verdiepen in dit specialisme, kan ik me bij terugkeer in Nederland onderscheiden binnen mijn vakgebied”

Salar

Gefinancierd door de NL Scholarship

Foto Ruth | student Pabo | Hogeschool Leiden

Ruth van Sommeren (Adak, VS)
Pabostudent Ruth van Sommeren vertrok met een beurs van NL Scholarship naar het ‘einde van de wereld’. Zij liep stage op een basisschool in Adak die slechts tien leerlingen telt.

Hoe belangrijk is de NL Scholarship voor jou?
NL Scholarship (voorheen: Holland Scholarship) bood mij de kans om geen schulden te hoeven maken voor een buitenlandervaring. Een studentenvisum voor Amerika kan ontzettend duur zijn, de beurs dekte precies de kosten van dat visum. Op persoonlijk vlak voelde de beurs voor mij als een erkenning van mijn harde werken op de hogeschool. Het gaf veel zelfvertrouwen dat de beurs mij was toegekend en daardoor werd ik nog enthousiaster over mijn studie.”

Ruth

“Het gaf veel zelfvertrouwen dat de beurs mij was toegekend.”

Ruth

Breng verdieping in je studie

Foto Esmee | Hogeschool Leiden

Esmee de Groot (Umea, Zweden)
Esmee is na haar afstuderen begonnen aan de studie Moleculaire Biology aan de Universiteit van Umeå. Hier volgt zij het vak Tumor Biologie waarbij zij alles leert over de mechanismen achter de ontwikkeling van kanker.

Waarin verschilt studeren in Zweden met studeren aan Hogeschool Leiden?
“Studeren in Zweden is op vele vlakken anders. Het systeem werkt als volgt: je volgt één vak en sluit dat af met een examen of eindopdracht. Pas nadat die deadline is geweest, begint het tweede vak. Hierdoor kun je je echt focussen op het vak dat je op dat moment volgt. Dat vind ik prettig, omdat je zo echt de diepte kunt ingaan.”

Esmee

“Studeren in Zweden vind ik prettig, omdat ik zo echt de diepte in kan gaan.”

Esmee

Minor in Newcastle tijdens corona

Foto Annette | derdejaars student Vrijeschool Pabo | Hogeschool Leiden

Annette Mulder (Newcastle, Verenigd Koninkrijk)
Annette Mulder is derdejaars student Vrijeschool Pabo en deed de minor Internationalisering met een Erasmusbeurs in Newcastle tijdens corona.

Goed beslagen ten ijs
Mijn voorliefde voor het Verenigd Koninkrijk, in combinatie met de mogelijkheid om naar Newcastle upon Tyne af te reizen, gaf voor mij uiteindelijk de doorslag om voor de minor Internationalisering te kiezen. Door de voorlichtingsavonden die vorig jaar februari al van start gingen, werd ik, samen met een groep andere studenten, voorbereid op mijn verblijf in het buitenland en bijvoorbeeld op de opdrachten die wij vanuit de Hogeschool mee zouden krijgen. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Lees het hele verhaal van Annette

Annette

Op persoonlijk vlak merkte ik vanaf het begin al dat er een grote ontwikkeling voor mij te wachten stond. Ik heb er heel mooie herinneringen aan overgehouden.

Annette

Waarbenjij.nu

Meer lezen over hoe onze studenten hun verblijf in het buitenland hebben ervaren? Neem een kijkje op deze blogs.

  • Nadia Bersee, studente Toegepaste Psychologie, liep stage in een opvanghuis voor kinderen in Brazilië.
  • Willemijn van der Nagel, studente Fysiotherapie, liep stage in een tehuis voor chronisch zieke kinderen in Zuid-Afrika.
  • Ruud Rijkers, student Biologie en medisch laboratoriumonderzoek, deed onderzoek in Amerika naar interacties tussen micro-organismen en planten.