Hogeschool Leiden

Romy Boot - student Verpleegkunde

"Voor de minor International Health and Development vertrek ik voor drie maanden naar Ghana. Hier doe ik onderzoek naar kinderziektes en zorgfaciliteiten." 

"De combinatie van reizen en iets voor mensen betekenen past bij mij."

Romy

Wat ga je doen tijdens je minor?

"In een klein dorpje kijk ik, samen met een medestudente, wat voor ziektes kinderen onder de vijf hebben. We nemen daarvoor interviews af bij mensen en zorginstellingen. Ook onderzoeken we wat de faciliteiten in de omgeving zijn. Welke medicijnen zijn er bijvoorbeeld in de omgeving verkrijgbaar. De resultaten gaan we met elkaar vergelijken. Daarbij brengen we de problemen in kaart en kijken we of er een betaalbare behandeling is die ook dichtbij te verkrijgen is. Ons doel is om een praktisch advies aan de community uit te brengen."

Waarom juiste een minor in het buitenland?

"Ik wist al van jongs af aan dat ik verpleegkundige wilde worden. Ook de combinatie van reizen en iets voor mensen betekenen past bij mij. Afrika is voor mij dan ook een logische keuze. Je kunt in dit land naar mijn idee zoveel voor mensen betekenen."

Hoe bereid je jezelf voor op je vertrek?

"Vanuit school zijn er vier weken lang colleges om je goed voor te bereiden voor deze minor en op je buitenlandervaring. Het is een ander klimaat en er heerst een andere cultuur. Zaken om rekening mee te houden. De voorbereiding is heel leuk en ook spannend. Je maakt zelf de keuze voor je project en het land waar je naartoe gaat. Samen met mijn studiegenoot bedenken we hoe we het onderzoek opzetten. Dit geeft enorm veel motivatie."

Hoe houd je in Ghana contact met de opleiding?

"Er is een docent die mij begeleidt als mentor. Onder andere via skype houden we contact over de voortgang van het onderzoek. Het is prettig om te weten dat ik allerlei vragen, zaken en eventuele problemen met haar kan bespreken. Iedere docent begeleidt op deze manier een klein groepje studenten die naar het buitenland gaan. Die persoonlijke aandacht en goede begeleiding spreekt me aan."

Studente Verpleegkunde Romy Boot vertrekt voor een half jaar naar Ghana om stage te lopen.

Meer over studeren en stagelopen in het buitenland

Lijkt het jou ook interessant om ervaring op te doen in het buitenland? Zowel de opleiding als het International Office van Hogeschool Leiden kunnen je hier bij helpen.

Bekijk de informatie over stage en studie in het buitenland