Nina Bouwman | winnares Cynthia Ringelingprijs 2020

Nina Bouwman | winnaar 2021

Betrokken, lief, hardwerkend en gepassioneerd over onderwijs. Met drie tienen en acht negens, waaronder drie voor haar stage, studeerde Nina af en wint de Cynthia Ringelingprijs 2021.

Nina Bouwman | winnares Cynthia Ringelingprijs 2020

Op woensdag 22 september 2021 ontving pabostudent Nina Bouwman tijdens haar diploma-uitreiking de Dr. Cynthia Ringelingprijs. Nina is een zeer bekwame student en veelbelovende leerkracht. Op haar cijferlijst staan maar liefst drie tienen en nog eens acht negens, waarvan drie voor haar stage.

Medestudenten over Nina

Medestudenten omschrijven haar als een betrokken, lieve en hardwerkende student die een grote bijdrage heeft geleverd aan de organisatie van verschillende activiteiten voor de Pabo. Zo zat ze in de campcrew, studentenraad en organiseerde ze verschillende feesten. "Verder is ze een goede leerkracht en weet ze allerlei leuke en actieve lessen voor haar stagekinderen in elkaar te zetten. Ze is bemoedigend naar haar leerlingen en medestudenten", aldus medestudent Lotte.

"Nina staat ALTIJD voor alle medestudenten klaar. En als ik zeg ALTIJD dan bedoel ik ook ALTIJD. Tevens heeft zij altijd goed contact gehad met alle leerkrachten op de Pabo. Nina is een student waar je zelf energie van krijgt en waar de docenten van de Pabo op konden bouwen. Een student die altijd voor 110% inzet toonde. Kortom: Everyone needs a Nina", aldus medestudent Vincent.

Ook de docenten zijn enthousiast over Nina.

"Nina laat al vanaf vroeg in de pabo zien dat ze verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van de Pabo en de studenten. Ze is betrokken en gepassioneerd over onderwijs."

Mart Ottenheim | docent

Over de prijs

Sinds 2013 reikt de Pabo van Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan studenten die meer doen dan alleen studeren.