Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Dr. Cynthia Ringelingprijs

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan:

  • Een student die gemiddeld minimaal een 7 op de cijferlijst heeft;
  • Belangeloos heeft bijgedragen aan community building op de Pabo;
  • Heeft klaargestaan voor medestudenten en voor docenten;
  • Een inspiratiebron is voor medestudenten;
  • In de LIO heeft laten zien Passend Onderwijs te kunnen bieden;
  • Leerlingen heeft 'empowered' (bewust maken van hun talenten en mogelijkheden).

Wijlen dr. Cynthia Ringeling, veelzijdig orthopedagoge, heeft tijdens haar leven onder andere de stichting 'Leri for Life' in Suriname opgericht. Deze stichting leidt moeders in de binnenlanden van Suriname op om op dorpsscholen Nederlandse les te geven aan de peuters, zodat de kinderen betere kansen hebben op school.

Prijswinnaars Cynthia Ringelingprijs

Rick Berkheij, prijswinnaar Cynthia Ringelingprijs 2017

Rick is de eerste ‘Leidse Meester’ die de Cynthia Ringelingprijs ontvangt. In citaten van medestudenten en docenten wordt hij geprezen voor zijn inzet in en rondom de Pabo voor alle zaken waar hij in gelooft. Naast zijn studie heeft hij zich ingezet voor veel extra zaken, zoals het leiden en organiseren van het eerstejaarskamp in St. Michielsgestel. Termen die zijn docenten noemen zijn gedreven, bevlogen, inspirerend en betrokken.

In de hoofdfase van zijn opleiding scoorde Rick gemiddeld een 8 en haalde hij maar liefst twee keer een 10. Daarnaast haalde hij nog eens negen keer een 9. Naast het behalen van deze mooie cijfers is Rick vooral trots op de gemaakte studiereizen naar het voormalig vrouwenkamp Ravensbrück en het onderzoek dat hij heeft uitgevoerd in Singapore (Lions Exchange Program). Deze hebben een grote indruk bij hem achtergelaten.

Ginny van der Veer, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2016

Ginny heeft in de hoofdfase van haar opleiding gemiddeld een 8 gescoord en maar liefst negen keer een 10 gehaald. Daarnaast heeft ze ook nog eens twaalf keer een 9 gehaald. Naast haar geweldige inzet voor verslagen, werkstukken, toetsen en haar stage, heeft Ginny zich ingezet voor evenementen van de sportklas,  heeft ze de JOGG-Leiden Challenge 2015 georganiseerd en staat ze altijd klaar voor studenten en docenten die haar hulp ergens bij nodig hebben. Ze hoort bij de eerste lichting sportklasstudenten en heeft enorm veel voor de sportklas betekend. 

Zij is niet alleen een hardwerkende student die duidelijk passie heeft voor het vak, maar is daarnaast ook altijd open en vriendelijk is naar haar medestudenten. Ze helpt anderen waar ze kan.

Nieuwsgierig naar de winnaars van voorgaande jaren? Bekijk het nieuwsarchief.