Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Dr. Cynthia Ringelingprijs

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan:

  • Een student die gemiddeld minimaal een 7 op de cijferlijst heeft;
  • Belangeloos heeft bijgedragen aan community building op de Pabo;
  • Heeft klaargestaan voor medestudenten en voor docenten;
  • Een inspiratiebron is voor medestudenten;
  • In de LIO heeft laten zien Passend Onderwijs te kunnen bieden;
  • Leerlingen heeft 'empowered' (bewust maken van hun talenten en mogelijkheden).

Wijlen dr. Cynthia Ringeling, veelzijdig ortho-pedagoge heeft tijdens haar leven onder andere de stichting 'Leri for Life' in Suriname opgericht. Deze stichting leidt moeders in de binnenlanden van Suriname op om op dorpsscholen Nederlandse les te geven aan de peuters, zodat de kinderen betere kansen hebben op school.

Prijswinnaars Cynthia Ringelingprijs

Ellen van der Bent, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2015

Ellen is ooit gestart op het vmbo en heeft nu paar pabo-diploma op zak. Voor haar stage in het eerste jaar haalde zij gelijk een negen. In het tweede jaar haalde zij voor het project 'Schoolomgeving' weer een negen en voor het vak 'Pedagogiek en beroepsvaardigheden' zelf een tien. Haar gemiddelde cijfer op haar lijst is een acht.

Ellen kijkt niet naar punten en uren, werkt hard en stond altijd klaar voor haar medestudenten en docenten. Ook heeft zij meederdere jaren deelgenomen aan de kampcommissie. Collega Marlies Klijn over Ellen: "Iedere mogelijkheid tot ontwikkeling en ontdekking nam ze met  beide handen aan en dook daar vol enthousiasme in”. Verder meldt collega Steef Kraan, waar zij de minor Bewegingsonderwijs bij heeft gedaan, dat zij andere studenten heeft doen laten groeien.

Maaike van der Heide, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2014

Maaike is een getalenteerde studente die goede studieresultaten heeft behaald. Op haar cijferlijst prijken zelfs twee tienen! Naast het behalen van goede cijfers heeft Maaike nog veel meer gedaan op de pabo. Gemotiveerd en vrolijk was zij altijd bereid om aan te pakken. Zij zette haar tomeloze energie en talent in voor de organisatie van het introductiekamp voor eerstejaars studenten. Met het door haar vernieuwde kampprogramma kan de opleiding jarenlang vooruit. Ook heeft zij zich ten volle ingezet bij de begeleiding van de meditatiedagen van de tweedejaars pabostudenten en heeft zij zich meegewerkt aan het opzetten van de cursus Rouwverwerking. In dit kader gaf ze workshops aan deeltijdstudenten.

Maaike was een spin in het web binnen de opleiding en binnen haar klas. En dit is nog niet alles, naast pabostudent volgde Maaike op Hogeschool Leiden ook het extra 'honoursprogramma' van 30 EC. Maaike heeft al een baan in een invalpoule en wil haar Masterdiploma bij Psychologie halen.

Jeske van Antwerpen, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2013

Jeske is een multitasker die graag met kinderen werkt. Voordat zij zich inschreef aan pabo Hogeschool Leiden, studeerde Jeske Pedagogische Wetenschappen aan Universiteit Leiden. Naast deze studie was zij hier ook actief als studentassistent. Tijdens haar studie bij Pabo Hogeschool Leiden heeft Jeske zich altijd een actieve en veelzijdige studente getoond. Naast haar studie -met als specialisatie Het oudere kind- behaalde zij de Akte van bekwaamheid voor leraar Katholiek primair onderwijs en het certificaat Moderne media.

Voor de minor internationalisering ging zij in 2012 aan de University of Gothenburg waar zij haar certificaat academisch Engels haalde. Als nevenactiviteiten was Jeske lid van de Pabo studentenraad, gaf bijles en huiswerkbegeleiding en was invalkracht voor de klas via een uitzendbureau.