Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Dr. Cynthia Ringelingprijs

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan:

  • Een student die gemiddeld minimaal een 7 op de cijferlijst heeft;
  • Belangeloos heeft bijgedragen aan community building op de Pabo;
  • Heeft klaargestaan voor medestudenten en voor docenten;
  • Een inspiratiebron is voor medestudenten;
  • In de LIO heeft laten zien Passend Onderwijs te kunnen bieden;
  • Leerlingen heeft 'empowered' (bewust maken van hun talenten en mogelijkheden).

Wijlen dr. Cynthia Ringeling, veelzijdig orthopedagoge, heeft tijdens haar leven onder andere de stichting 'Leri for Life' in Suriname opgericht. Deze stichting leidt moeders in de binnenlanden van Suriname op om op dorpsscholen Nederlandse les te geven aan de peuters, zodat de kinderen betere kansen hebben op school.

Prijswinnaars Cynthia Ringelingprijs

Lauren de Laat, prijswinnares 2020

Op 26 september ontving pabostudent Lauren de Laat tijdens haar diploma-uitreiking de Dr. Cynthia Ringelingprijs. Deze prijs wordt sinds 2013 ieder jaar uitgereikt aan een getalenteerde pabo-student, die is voorgedragen door zijn/haar medestudenten. 

Studenten nomineren een jaargenoot op basis van een aantal criteria. Eén van de criteria is dat een student gemiddeld minimaal een zeven moet staan op zijn/haar cijferlijst. Daarnaast moet een student belangeloos bijgedragen aan community building op de Pabo en klaarstaan voor medestudenten en docenten. Uit deze nominaties ontstaat een shortlist, die vervolgens naar alle docenten gaat. De student met de meeste punten wint de prijs. En dit jaar mocht Lauren het felbegeerde beeldje in ontvangst nemen. Ook kreeg ze een bos bloemen en een boekenbon. 

Met maar liefst zes negens op haar cijferlijst, komt Lauren uit op een acht als gemiddeld cijfer. Docenten omschrijven haar als een student die de theorie- én praktijkopdrachten bovengemiddeld uitvoerde en altijd net dat stukje extra gaf. Daarnaast stond ze tijdens haar opleiding altijd klaar voor anderen. Als taalcoach heeft ze veel medestudenten geholpen bij het schrijven van hun onderzoek. “Lauren heeft zich jarenlang met ontzettend veel energie ingezet om onze studenten taalvaardiger te maken en heeft zoveel goede lessen gegeven”, aldus pabodocent Marieke Deinum. 

Daarnaast was Lauren bestuurslid van studievereniging Juventas van de faculteit Educatie, en heeft ze zich volop beziggehouden met het organiseren van evenementen. Ook was zij vertrouwenspersoon van de vereniging. 

Lauren de Laat winnares Cynthia Ringelingprijs 2020

Linda Relijveld, prijswinnares 2019

Op de cijferlijst van Linda staan tien tienen. Hierdoor is ze op een dikke acht als gemiddeld cijfer uitgekomen. Daarnaast heeft ze tijdens haar opleiding altijd klaar gestaan voor haar medestudenten en voor docenten. Als taalcoach heeft ze veel studenten geholpen en als lid van de opleidingscommissie heeft ze veel bijgedragen aan het curriculum en de onderwijsorganisatie op de pabo. Eén semester hebben de studenten en docenten haar moeten missen, omdat zij de international course van de Deense pabopartner UCC Copenhagen ‘Myths and Fairytales’ volgde. Als leraar basisonderwijs heeft ze écht oog voor het individuele kind en gelooft ze in mooi onderwijs dat zij ook nog eens kan verwezenlijken.

Linda Relijveld, winnares Cynthia Ringelingprijs 2019

Archief winnaars voorgaande jaren 

Nieuwsgierig naar de winnaars van voorgaande jaren? Bekijk het nieuwsarchief.