Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Dr. Cynthia Ringelingprijs

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan:

  • Een student die gemiddeld minimaal een 7 op de cijferlijst heeft;
  • Belangeloos heeft bijgedragen aan community building op de Pabo;
  • Heeft klaargestaan voor medestudenten en voor docenten;
  • Een inspiratiebron is voor medestudenten;
  • In de LIO heeft laten zien Passend Onderwijs te kunnen bieden;
  • Leerlingen heeft 'empowered' (bewust maken van hun talenten en mogelijkheden).

Wijlen dr. Cynthia Ringeling, veelzijdig orthopedagoge, heeft tijdens haar leven onder andere de stichting 'Leri for Life' in Suriname opgericht. Deze stichting leidt moeders in de binnenlanden van Suriname op om op dorpsscholen Nederlandse les te geven aan de peuters, zodat de kinderen betere kansen hebben op school.

Prijswinnaars Cynthia Ringelingprijs

Jantine Brokking , prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2018

Jantine neemt geen genoegen met een zesje en laat haar slechthorendheid geen belemmering vormen. Ze scoorde tijdens haar opleiding gemiddeld een 8 en haalde een 10 voor het thema 'Omgaan met verschillen' in jaar 3. Daarnaast scoorde ze nog vier keer een 9. 
 
In het kader van de minor ‘Internationalisering’ is Jantine tijdens de opleiding naar Jordanië gereisd en heeft zich daar ingezet voor de standaardisatie van de Jordaanse gebarentaal en heeft ze in het Holy Land Institute for the Deaf gewerkt met dove en slechthorende kinderen. Ze wordt door docenten geprezen om haar voorbeeldfunctie, doorzettingsvermogen en betrokkenheid: deze student kan bij elke leerling zijn of haar talent tot zijn recht laten komen.

Rick Berkheij, prijswinnaar Cynthia Ringelingprijs 2017

Rick is de eerste ‘Leidse Meester’ die de Cynthia Ringelingprijs ontvangt. In citaten van medestudenten en docenten wordt hij geprezen voor zijn inzet in en rondom de Pabo voor alle zaken waar hij in gelooft. Naast zijn studie heeft hij zich ingezet voor veel extra zaken, zoals het leiden en organiseren van het eerstejaarskamp in St. Michielsgestel. Termen die zijn docenten noemen zijn gedreven, bevlogen, inspirerend en betrokken.

In de hoofdfase van zijn opleiding scoorde Rick gemiddeld een 8 en haalde hij maar liefst twee keer een 10. Daarnaast haalde hij nog eens negen keer een 9. Naast het behalen van deze mooie cijfers is Rick vooral trots op de gemaakte studiereizen naar het voormalig vrouwenkamp Ravensbrück en het onderzoek dat hij heeft uitgevoerd in Singapore (Lions Exchange Program). Deze hebben een grote indruk bij hem achtergelaten.

Nieuwsgierig naar de winnaars van voorgaande jaren? Bekijk het nieuwsarchief.