Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Dr. Cynthia Ringelingprijs

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan:

  • Een student die gemiddeld minimaal een 7 op de cijferlijst heeft;
  • Belangeloos heeft bijgedragen aan community building op de Pabo;
  • Heeft klaargestaan voor medestudenten en voor docenten;
  • Een inspiratiebron is voor medestudenten;
  • In de LIO heeft laten zien Passend Onderwijs te kunnen bieden;
  • Leerlingen heeft 'empowered' (bewust maken van hun talenten en mogelijkheden).

Wijlen dr. Cynthia Ringeling, veelzijdig orthopedagoge, heeft tijdens haar leven onder andere de stichting 'Leri for Life' in Suriname opgericht. Deze stichting leidt moeders in de binnenlanden van Suriname op om op dorpsscholen Nederlandse les te geven aan de peuters, zodat de kinderen betere kansen hebben op school.

Prijswinnaars Cynthia Ringelingprijs

Ginny van der Veer, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2016

Ginny heeft in de hoofdfase van haar opleiding gemiddeld een 8 gescoord en maar liefst negen keer een 10 gehaald. Daarnaast heeft ze ook nog eens twaalf keer een 9 gehaald. Naast haar geweldige inzet voor verslagen, werkstukken, toetsen en haar stage, heeft Ginny zich ingezet voor evenementen van de sportklas,  heeft ze de JOGG-Leiden Challenge 2015 georganiseerd en staat ze altijd klaar voor studenten en docenten die haar hulp ergens bij nodig hebben. Ze hoort bij de eerste lichting sportklasstudenten en heeft enorm veel voor de sportklas betekend. 
Zij is niet alleen een hardwerkende student die duidelijk passie heeft voor het vak, maar is daarnaast ook altijd open en vriendelijk is naar haar medestudenten. Ze helpt anderen waar ze kan.

Ellen van der Bent, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2015

Ellen is ooit gestart op het vmbo en heeft nu paar pabo-diploma op zak. Voor haar stage in het eerste jaar haalde zij gelijk een negen. In het tweede jaar haalde zij voor het project 'Schoolomgeving' weer een negen en voor het vak 'Pedagogiek en beroepsvaardigheden' zelf een tien. Haar gemiddelde cijfer op haar lijst is een acht.

Ellen kijkt niet naar punten en uren, werkt hard en stond altijd klaar voor haar medestudenten en docenten. Ook heeft zij meerdere jaren deelgenomen aan de kampcommissie. Collega Marlies Klijn over Ellen: "Iedere mogelijkheid tot ontwikkeling en ontdekking nam ze met  beide handen aan en dook daar vol enthousiasme in”. Verder meldt collega Steef Kraan, waar zij de minor Bewegingsonderwijs bij heeft gedaan, dat zij andere studenten heeft doen laten groeien.

Nieuwsgierig naar de winnaars van voorgaande jaren? Bekijk het nieuwsarchief.