Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Pabo

Het beroep van leraar basisonderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Hogeschool Leiden stelt daarom hoge eisen aan haar studenten. Wij verwachten van jou een flinke dosis ambitie en discipline. Jij voedt straks de toekomstige generatie op en in Leiden bereiden wij jou daar gedegen op voor. Om een bewuste keuze voor dit beroep te maken, doorloop je voor de voltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor de voltijdopleiding pabo. Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de Pabo deeltijd, de Academische pabo en de Vrijeschool Pabo zelf.

De intakeprocedure

De intakeprocedure bestaat uit: 

  • het bezoeken van een Open Dag*.
  • het maken en uploaden van een motivatiefilmpje: waarom wil jij leerkracht worden?
  • invullen van een digitale vragenlijst.
  • maken van de diagnostische rekentoets**.

*De komende Open Dag wordt online georganiseerd. Vanuit de Pabo voltijd adviseren we je deze online bijeenkomst bij te wonen om de laatste informatie te ontvangen. 

**De toetsdata waarop de diagnostische rekentoets wordt afgenomen vind je op de website zodra deze zijn vastgesteld (het maken van de diagnostische rekentoets is onder voorbehoud, dit is afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van de landelijke maatregelen tegen verdere verspreiding van corona).

Online intakeprocedure

Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure. Met deze gegevens kun je je inschrijven voor de diagnostische rekentoets, je kunt je motivatiefilmpje uploaden en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze weblink je keuze voor één van onze trajecten: Sportklas, Kunstklas, Wereldklas of flexibele voltijd.

Opdracht motivatiefilmpje

We willen je vragen een filmpje te maken met je motivatie over waarom je voor deze opleiding en het vak leraar basisonderwijs kiest. Het filmpje voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  1. Het filmpje duurt in totaal ongeveer 1,5 minuut.
  2. Je bent duidelijk te zien en te horen in het filmpje.
  3. Je maakt in het filmpje duidelijk wat jouw motivatie is voor het vak van leerkracht. 

Vragen?

Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via intake.educatie@hsleiden.nl