Hogeschool Leiden

Meryam Lakoudi | winnaar 2023

Een leerkracht die oog heeft voor alle leerlingen en die zich voor alle leerlingen voor de volle 100% inzet. Met een 8 gemiddeld studeerde Meryam af en wint de Cynthia Ringelingprijs 2023.

Hogeschool Leiden

Op 20 september 2023 is voor de elfde keer de Cynthia Ringelingprijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van de reguliere pabo. Dit jaar is deze prijs uitgereikt aan Meryam Lakoudi. Zij studeerde af met een 8 als gemiddelde. 

Docenten over Meryam

Teamleider Nils de Groot geeft aan dat hij haar inzet voor de wereldklas in het algemeen en voor de organisatie van de Iftar in het bijzonder zeer waardevol vindt en docent Astrid van Schoonacker-de Groot roemt Meryam om haar rol in Team Inclusie(f), een team waarin studenten en docenten van verschillende opleidingen en achtergronden zich hebben ingezet voor verbinding, diversiteit en inclusie binnen de faculteit educatie.

Astrid vertelt: “In het derde jaar was ik haar studiebegeleider en kwam ik te weten dat zij altijd extra haar best had moeten doen om gezien te worden en dat dat bij haar voor een mechanisme heeft gezorgd dat hoe meer weerstand ze tegenkwam, hoe harder zij ging werken. Het was een uitdaging voor mij om haar daar voor haar eigen welzijn in af te remmen. Tijdens haar afstudeerpresentatie leerde ik dat zij door deze ervaringen zich in de eindstage extra heeft ingezet om ervoor te zorgen dat de leerlingen minder weerstand zouden ervaren. En dat is typisch Meryam, een leerkracht die oog heeft voor alle leerlingen en die zich voor alle leerlingen voor de volle 100% inzet, zodat zij zich allemaal kunnen ontwikkelen tot wereldburgers. Cynthia zou ontzettend trots op haar zijn geweest!”

"Zij heeft een groot doorzettingsvermogen."

Robert Voogdgeert | docent

Medestudenten over Meryam

“Ik heb 3 jaar bij Meryam in de klas gezeten. In deze 3 jaar heeft zij mij weten te inspireren met haar doorzettingsvermogen en haar vermogen om andere te helpen. Ik heb vele projecten met Meryam mogen doen en het was mij altijd een genoegen..” (Tije van der Zwet)

“Meryam heeft op de pabo op verschillende manieren laten zien dat zij deze prijs zeker verdient. Ze staat altijd klaar om anderen te helpen, of het nu gaat om uitdagende opdrachten of persoonlijke kwesties. Hierin is zij zeker een inspiratiebron voor andere en straalt hiermee ook een voorbeeldfunctie uit als leerkracht. Daarnaast heeft ze actief deelgenomen aan verschillende activiteiten en heeft zelfs initiatieven genomen om sociale evenementen te organiseren zoals een gezamenlijke iftar..” (Boaz Plomp)

Meryam staat nu fulltime voor groep 6 op Islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, de school waar zij haar eindstage heeft gelopen en waar zij een 10 voor heeft gehaald.

Over de prijs

Sinds 2013 reikt de Pabo van Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan studenten die meer doen dan alleen studeren.