Aanwezigen tijdens de officiële opening van Leren met de Stad | Op Locatie in Het Gebouw in Leiden-Noord.

Over

Thema

Leren met de Stad | Op Locatie officieel geopend

26 oktober 2021 - In een stampvolle zaal in Het Gebouw in Leiden-Noord vond afgelopen maandag de officiële opening van Leren met de Stad | Op Locatie plaats.

Leren met de Stad | Op Locatie is een initiatief van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en de gemeente waar studenten vanuit deze fysieke locatie werken aan allerlei maatschappelijke vraagstukken. Studenten, de beide kennisinstellingen én natuurlijk de bewoners profiteren hiervan.  Bij de opening waren bestuurders, docenten, studenten, buurtbewoners en journalisten aanwezig.

Van links naar rechts: Paul Dirkse (onderwijswethouder), Hester Bijl (rector magnificus van Universiteit Leiden), Joeri van den Steenhoven (CvB-lid Hogeschool Leiden) en Mirtelle Snabilie (namens Hogeschool Leiden coördinator van Leren met de Stad).
Mirtelle Snabilie (rechts) interviewt Joeri van den Steenhoven, Hester Bijl en Paul Dirkse.

De locatie aan het Arubapad in Leiden-Noord had de deuren begin dit jaar al geopend, maar kon door de coronacrisis nog niet eerder officieel in gebruik worden genomen. De middag werd gepresenteerd door Mirtelle Snabilie, namens Hogeschool Leiden coördinator van Leren met de Stad. Zij interviewde allerlei betrokkenen, die enthousiast vertelden over de kansen en mogelijkheden die de locatie biedt.

Verbeteren van de samenleving

Samen met Hester Bijl, rector magnificus van Universiteit Leiden en onderwijswethouder Paul Dirkse voltrok Joeri van den Steenhoven de officiële opening. Hij legde vervolgens uit waarom Hogeschool Leiden zo blij is met dit project.

Van links naar rechts: Hester Bijl (rector magnificus van Universiteit Leiden), Joeri van den Steenhoven (CvB-lid Hogeschool Leiden) en Paul Dirkse (onderwijswethouder)
Van links naar rechts: Hester Bijl, Joeri van den Steenhoven en Paul Dirkse

"Wij vragen onze studenten om van hun studententijd te genieten, maar ook om te laten zien hoe zij met hun studiewerkzaamheden concreet bijdragen aan het verbeteren van de samenleving", zo vertelde hij de aanwezigen. "Leren met de Stad past wat ons betreft perfect bij deze ambities. Ik hoop dan ook dat we dit project in de toekomst verder kunnen opschalen, zodat we dit op meer plekken in de stad kunnen doen. En hoe meer opleidingen bij Leren in de Stad kunnen aanhaken, hoe beter. Hiervoor willen we onze samenwerking met de universiteit en andere betrokken instellingen graag verder intensiveren." Rector magnificus Hester Bijl liet meteen weten dat zij deze ambities absoluut deelt.

Ook de lokale en regionale media besteedden uitgebreid aandacht aan de opening van Leren met de Stad | Op Locatie. Lees het artikel over de opening op de sleutelstad.nl.