Afra Cnoops

Foto Afra Cnoops- Dans en Euritmie

Afra is sinds 1995 werkzaam als Euritmiedocent. Daarnaast is zij coach persoonlijke ontwikkeling, zowel binnen als buiten de hogeschool.

Het verhaal van Afra

Afras begon op 19 jarige leeftijd met haar studie aan de euritmie-academie in Den Haag, de voorloper van de huidige opleiding Docent Dans/Euritmie. Aansluitend volgde zij ondere andere nog een verdere euritmie-kunstopleiding in Zwitserland.

Daarna ging zij met veel plezier lesgeven op de vrijeschool in Amsterdam en in Den Haag alsook in de volwassene-educatie. Sinds 1995 is Afra werkzaam als docent aan de euritmieopleiding. Tevens was zij als euritmiekunstenaar bij verschillende ensembles in binnen- en buitenland actief en heeft zij ook veel voorstellingen voor ondere andere kinderen geregisseerd en gegeven.

Lesgeven heeft voor Afra alles te maken met het kunnen inspelen op datgene wat het moment van je vraagt. In het begeleiden van de studenten bij het vinden van hun persoonlijke passie en drijfveer, om zo na hun studie als ondernemend professional met de euritmie te kunnen gaan werken, ligt voor haar alles wat haar inspireert in het lesgeven!

De eerste keer dat ik euritmie zag tijdens een voorstelling dacht ik meteen: dat wordt mijn beroep!

Afra Cnoops