Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studenten Verpleegkunde laten veelzijdigheid van het vak zien

28 augustus 2023 - De zorg staat onder druk. Mensen worden ouder, hebben complexere zorgvragen en maken daardoor steeds meer (of langer) gebruik van zorg.

Hogeschool Leiden

De vraag naar bachelor opgeleide (hbo) verpleegkundigen is hoger dan ooit. En het aanbod is ontoereikend. Vergrijzing, een landelijk dalende instroom en een toename van niet gediplomeerde studieverlaters bij de bacheloropleidingen tot verpleegkundige spelen hierbij een rol. Samen met andere hogescholen en partners uit het werkveld werkt Hogeschool Leiden aan verschillende oplossingen ter verbetering van de (toekomst) van de zorg en de verpleegkundigen.

Een belangrijke stap hierin is gericht op de studiekiezer. Andere verwachtingen met betrekking tot de studie en het beroep zijn veelgenoemde redenen bij een vroegtijdige studieverlating. Dat is ook bij bacheloropleiding tot verpleegkundige aan de Hogeschool Leiden waarneembaar. Gepaste en eerlijke voorlichting over de studie en het werkveld is daarom essentieel voor het uiteindelijk maken van de juiste studiekeuze.

In samenwerking met vier zorginstellingen zijn vanuit de bacheloropleiding tot verpleegkundige vier werkveldvideo's gemaakt waarin de veelzijdigheid van het verpleegkundig beroep in beeld is gebracht. Studenten Babette, Jim, Kim & Tess laten in korte video’s zien hoe hun stagedag en het werkveld van een verpleegkundige (in opleiding) eruitzien. 

Benieuwd naar de video’s? Bekijk ze via deze link. Met dank aan onze samenwerkingspartners Alrijne, Florence, Marente & Parnassia.

Meer weten

Heb je vragen naar aanleiding van de video's? Stuur dan een bericht naar Edwin Berk (docent en instroomcoördinator voltijd aan de opleiding tot verpleegkundige) via: [email protected].