Hogeschool Leiden

Over

Thema

Waarom Doesita een Ad-opleiding bij Hogeschool Leiden volgde?

Doesita Ramkoeber-Bhoera is werkzaam bij het Centre for Human Drug Research in Leiden en kreeg de kans om door te groeien naar de functie van teamleider. Hoe? Door het volgen van een tweejarige Associate degree-opleiding.

De Associate degree (Ad) is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding: een nog relatief nieuwe opleidingsvorm voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op hbo-niveau, mbo’ers die graag willen doorleren en middelbare scholieren die nog niet toe zijn aan een volledige bacheloropleiding. Op aanraden van een managementcoach startte Doesita met de Ad Management in de Zorg van Hogeschool Leiden. Dé opleiding voor professionals wanneer zij de competenties willen opdoen die een senior professional of leidinggevende op operationeel niveau nodig heeft. “Het is op je eigen tempo en je kunt er langer of korter over doen, daar is de lesstof heel flexibel in”, zegt Doesita. Doordat deze Ad-opleiding goed aansluit op haar functie bij het Centre for Human Drug Research wist Doesita haar studie goed te combineren met een druk gezinsleven én een drukke baan. Doesita: “Je hebt korte lijnen met docenten in de lessen en theorielessen kun je meteen toepassen in de praktijk.”

Met behulp van een intaketraject toonde Doesita aan dat zij door werkervaring al over de competenties uit het eerste studiejaar beschikte. Hierdoor startte ze direct in het tweede jaar van de Ad-opleiding en rondde die binnen een jaar af. “Bij de Ad Management in de Zorg heb ik een breed scala aan handvatten opgedaan om goed leiding te kunnen geven, waarbij de theorie direct aansloot op wat ik in de praktijk tegenkwam. Al die verworven kennis gebruik ik nu dagelijks, waardoor ik mijzelf verder ontwikkel bij het leidinggeven op operationeel niveau met verschillende afdelingen en disciplines”, legt Doesita uit.

Ad-opleidingen bij Hogeschool Leiden

Op dit moment kun je op Hogeschool Leiden drie Ad-opleidingen volgen: Management in de Zorg, Leraar Gezondheidszorg en Welzijn (tweedegraads) en Leraar Omgangskunde (tweedegraads). Met een Ad-opleiding studeer je af op niveau 5, dus tussen mbo-niveau 4 en het eindniveau van een hbo-bachelor op niveau 6 in. Met een Ad-diploma op zak beschik je over een wettelijke graad op hbo-niveau (Associate degree) die internationaal erkend is. Na zo’n Ad-opleiding kun je gemakkelijk doorstromen en uiteindelijk je bachelor degree behalen. Bachelors sluiten goed aan op een Associate degree en duren dan nog maar twee jaar. “Je hoeft dat er niet meteen achteraan te doen, je kunt er ook nog een paar jaar tussen werken en die opleiding dan alsnog in twee jaar afronden”, voegt Doesita toe.  

Tijdens de Online Informatieavond van Hogeschool Leiden op dinsdag 14 mei kom je van alles te weten over onze duale Associate degree-opleiding Management in de Zorg. Meld je hiervoor aan via dit aanmeldformulier. Je kunt met de Ad Management in de Zorg in september én februari starten.