Hogeschool Leiden

Over

Thema

Keuzegids masters 2024 uit: zo scoren onze masters

De Keuzegids kwalificeert onze Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg als excellente master. Slechts twee andere masters in het hbo wisten, net als deze master, de hoogst mogelijke score te behalen. Ook de Master Jeugdzorg scoort uitstekend.

De Keuzegids masters die vanmorgen uitkwam, is een onafhankelijke gids die elk jaar de Nederlandse masteropleidingen beoordeelt aan zowel hogescholen als universiteiten. De Keuzegids put voor de oordelen van studenten onder meer uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023. Hierin beoordelen masterstudenten de door hen gevolgde masteropleiding op vijf thema’s: inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer.

Bij Hogeschool Leiden bieden we vier masteropleidingen aan:

De Keuzegids beoordeelde in deze editie drie masters van Hogeschool Leiden. Omdat de Master Digital Forensics pas dit jaar is gestart, waren er dit jaar nog geen resultaten uit de NSE voorhanden.

Hoogst mogelijke score: Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg

Uit de Keuzegids masters blijkt dat studenten van de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg zeer tevreden zijn over hun opleiding. Op alle thema’s is de waardering voor deze masteropleiding sterk bovengemiddeld en scoort de opleiding een dubbele plus: de hoogst mogelijke score. Daarmee staat de master, naast slechts twee andere masters in het hbo, in het rijtje ‘excellente’ hbo-masters. 

Bovengemiddelde score: Master Jeugdzorg

Ook studenten van de Master Jeugdzorg zijn, net als vorig jaar, zeer tevreden over hun opleiding. De master scoort sterk bovengemiddeld op de vier thema’s: inhoud, docenten, toetsing en voorbereiding loopbaan. En het thema sfeer scoort bij deze masteropleiding gemiddeld.

Scoort hoger dan in 2023: Master Advanced Nursing Practice

Bij de Master Advanced Nursing Practice zijn de studenten vooral tevreden over hoe deze opleiding hen voorbereidt op hun loopbaan. Op drie thema’s in totaal scoort de master dit jaar hoger dan in 2023, namelijk op de thema’s inhoud, docenten en sfeer.

Over de Keuzegids masters

Uitgever Keuzegids B.V. brengt jaarlijks de Keuzegids masters uit als hulpmiddel voor wie zich oriënteert op een masteropleiding. De gids doet sterk denken aan de Keuzegids hbo. Het verschil met die gids is dat er geen overall scores per opleiding worden berekend, waardoor de masters niet gerankt worden. De Nationale Studenten Enquête 2023 vormt de basis voor de berekening van de studentoordelen.

Lees hier ook het persbericht van Keuzegids B.V.