Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Jouw toekomst als leraar basisonderwijs

Na de Academische Pabo ben je een vakkundige basisschoolleraar en heb je wetenschappelijke kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs. Je hebt geleerd opvoeding, ontwikkeling en onderwijs te begrijpen en te verklaren door middel van theorie en onderzoek.

Aantrekkelijk voor het basisonderwijs

Dat maakt jou aantrekkelijk voor het basisonderwijs. Het onderwijs vraagt in toenemende mate naar leerkrachten die beschikken over extra theoretische en onderzoeksmatige kennis en academische vaardigheden. Met de afgeronde combinatiestudie Academische Pabo heb je dan ook uitstekende mogelijkheden om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief beter onderwijs.

Twee diploma's

Als je bent geslaagd krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.

Doorstuderen

In principe kun je met de Academische Pabo direct aan het werk in het basisonderwijs, ze kunnen je goed gebruiken. Mocht je toe zijn aan meer verdieping, dan kun je ook nog een masteropleiding volgen.

Je kunt kiezen voor een professional masteropleiding zoals bijvoorbeeld Special Educational Needs. Hiermee kun je je ontwikkelen tot remedial teacher, gespecialiseerde groepsleraar of intern begeleider. Je kunt ook kiezen voor de professional  master Jeugdzorg van Hogeschool Leiden.

Je kunt ook kiezen voor een wetenschappelijk master, zoals masteropleiding   Education and Child Studies aan Universiteit Leiden. De opleiding staat in het teken van verdieping en verdere specialisatie in een van de deelgebieden van de Pedagogische wetenschappen. Je kunt kiezen uit de volgende masterspecialisaties:

  • Gezinspedagogiek

  • Forensische Gezinspedagogiek

  • Orthopedagogiek

  • Leerproblemen

  • Onderwijsstudies

  • Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs

  • Applied Neuroscience in Education and Child Studies