Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Jouw toekomst als leraar basisonderwijs

Na de Academische Pabo ben je een vakkundige basisschoolleraar en heb je wetenschappelijke kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs. Je hebt geleerd opvoeding, ontwikkeling en onderwijs te begrijpen en te verklaren door middel van theorie en onderzoek.

Aantrekkelijk voor het basisonderwijs

In het onderwijs is in toenemende mate vraag naar leraren basisonderwijs die beschikken over extra theoretische kennis en academische vaardigheden. Wij verwachten dan ook dat je met deze afgeronde opleiding uitstekende mogelijkheden hebt om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en dat je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goed onderwijs.

Twee diploma's

Als je bent geslaagd krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.

Doorstuderen

Als leraar basisonderwijs ben je nooit uitgeleerd. Zoek je meer verdieping na jouw bacheloropleiding, dan kun je een master volgen. Denk bijvoorbeeld aan een masteropleiding Special Educational Needs. Hiermee kun je je ontwikkelen tot remedial teacher, leraar speciaal onderwijs of intern begeleider. Je kunt ook kiezen voor de Master Jeugdzorg van Hogeschool Leiden of een wetenschappelijke master, zoals master Education and Child Studies aan Universiteit Leiden. Deze opleiding staat in het teken van verdieping en verdere specialisatie in een van de deelgebieden van de Pedagogische wetenschappen:

  • Gezinspedagogiek

  • Forensische Gezinspedagogiek

  • Orthopedagogiek

  • Leerproblemen

  • Onderwijsstudies

  • Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs

  • Applied Neuroscience in Education and Child Studies

Kom kijken

Wil je meer weten over de Academische Pabo en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? De Academische Pabo biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten aan om je te helpen bij je studiekeuze.