Academische Pabo - Hulp bij je studiekeuze

Hulp bij je studiekeuze - Academische Pabo

Hoe kom je erachter of de Academische Pabo echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de (Online) Open Dag

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de Academische Pabo (Acpa) van Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Na het afronden van de Academische Pabo Leiden mag je twee bachelordiploma’s in ontvangst nemen: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Hiermee mag je lesgeven in alle groepen op de basisschool: van vierjarige kleuters tot dertienjarigen van groep 8. Ook ben je bijvoorbeeld bevoegd om onderwijs te verzorgen bij instellingen in het speciaal basisonderwijs.

Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Alice | afgestudeerd

De Academische Pabo Leiden is sterk in het verbinden van theorie en praktijk. De stof uit het universitaire college kon ik vaak direct toepassen in de klas bij de stage. Je leert kritisch en analytisch te denken, wat helpt bij het vormgeven van onderwijs. Een waardevolle vaardigheid!

Alice | afgestudeerd

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de Acpa en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de toelatingsprocedure

Foto Marouscha Moseman- Academische Pabo

Vragen? Stel ze aan de studentambassadeur

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met onze studentambassadeur Marouscha Moseman via studentambassadeuracpa@fsw.leidenuniv.nl.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Academische Pabo | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen