Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Inschrijven en toelating Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa) voor studiejaar 2022-2023. De informatie over studiejaar 2023-2024 is uiterlijk 1 oktober te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelding

Voor de start in september 2022 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Academische Pabo.

Matchingsprocedure

Wil je in september starten met de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa), dan is het noodzakelijk dat je ook deelneemt aan de matchingsprocedure die geldt voor deze opleiding. Hiervoor meld je je apart aan via het digitale formulier op studereninleiden.nl. Hier vind je ook alle informatie over wat er van je verwacht wordt tijdens de matchingsprocedure en een stappenplan om je aanmelding in Studielink rond te krijgen.

Bekijk de matchingsprocedure (via website Universiteit Leiden)

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden voor de matchingsprocedure van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa) als je in het bezit bent van:

  • het einddiploma vwo zonder verdere eisen aan profiel.
  • een propedeuse- of einddiploma van een hbo-instelling*.
  • een propedeuse- of einddiploma van een andere universitaire opleiding.

* Let op: heb je, voorafgaand aan je hbo-propedeuse of hbo-einddiploma, een havodiploma behaald dan moet je, naast de  matchingsprocedure, ook de wettelijk ingestelde toelatingstoetsen voor de pabo halen om toegelaten te worden. 

Meer weten?

Heb je specifieke vragen over de Academische Pabo? Neem dan contact op met:

Met vragen over je opleiding kun je ook terecht bij de studentambassadeur, Marouscha Moseman: studentambassadeuracpa@fsw.leidenuniv.nl.

Foto Marouscha Moseman- Academische Pabo