Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Inschrijven en toelating Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2021-2022.

Aanmelding

Wil je in september 2021 starten met de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa)? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2021).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Let op: het is belangrijk dat jij je zowel bij Hogeschool Leiden als bij Universiteit Leiden aanmeldt. Je dient dus twee verschillende aanvragen in via Studielink.

Toelatingsprocedure

Ook moet je deelnemen aan de toelatingsprocedure die geldt voor deze opleiding. Hiervoor meld je je apart aan via het digitale formulier op studereninleiden.nl. Hier vind je ook alle informatie over wat er van je verwacht wordt tijdens de toelatingsprocedure en een stappenplan om je aanmelding in Studielink rond te krijgen.

Bekijk de toelatingsprocedure (via website Universiteit Leiden)

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden voor de toelatingsprocedure van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa) als je in het bezit bent van:

  • het einddiploma vwo zonder verdere eisen aan profiel.
  • een propedeuse- of einddiploma van een hbo-instelling*.
  • een propedeuse- of einddiploma van een andere universitaire opleiding.

* Let op: heb je, voorafgaand aan je hbo-propedeuse of hbo-einddiploma, een havodiploma behaald dan moet je, naast de hieronder beschreven toelatingsprocedure, ook de wettelijk ingestelde toelatingstoetsen voor de pabo halen om toegelaten te worden. 

Meer weten?

Heb je specifieke vragen over de Academische Pabo? Neem dan contact op met:

Met vragen over je opleiding kun je ook terecht bij de studentambassadeur, Marouscha Moseman: studentambassadeuracpa@fsw.leidenuniv.nl.

Foto Marouscha Moseman- Academische Pabo