Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Inschrijven en toelating Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2019-2020

Aanmelding

Wil je in september 2019 starten met de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa)? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2019).

Let op: het is belangrijk dat jij je zowel aanmeld bij Hogeschool Leiden als bij de Universiteit Leiden. Je dient dus twee verschillende aanvragen in via Studielink.

Toelatingsprocedure

Ook moet je deelnemen aan de toelatingsprocedure die geldt voor deze opleiding. Hiervoor meld je je apart aan via het digitale formulier op studereninleiden.nl. Hier vind je ook alle informatie over wat er van je verwacht wordt tijdens de toelatingsprocedure en een stappenplan om je aanmelding in Studielink rond te krijgen.

Bekijk de toelatingsprocedure (via website Universiteit Leiden)

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden voor de toelatingsprocedure van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (Acpa) als je in het bezit bent van:

  • het einddiploma vwo zonder verdere eisen aan profiel.
  • een propedeuse- of einddiploma van een hbo-instelling*.
  • een propedeuse- of einddiploma van een andere universitaire opleiding.

* Let op: heb je, voorafgaand aan je hbo-propedeuse of hbo-einddiploma, een havodiploma behaald dan moet je, naast de hieronder beschreven toelatingsprocedure, ook de wettelijk ingestelde toelatingstoetsen voor de pabo halen om toegelaten te worden. 

Meer weten?

Heb je specifieke vragen over de Academische Pabo? Neem dan contact op met:

Met vragen over je opleiding kun je ook terecht bij de studentambassadeur, Ruben Dingemanse: studentambassadeuracpa@fsw.leidenuniv.nl