Studentinschrijving

Intakeprocedure Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs

Het is belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt, passend bij jouw interesses én capaciteiten. Daarom doorloop je voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs een verplichte intakeprocedure.

Meer weten over de toelatingseisen, hoe jij je kunt aanmelden en de kosten? Bekijk de pagina Inschrijven en toelating van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs. Let op: voor studenten die zich na 1 juni 2020 aanmelden is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan het propedeusejaar van Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs. 

Stappen intakeprocedure

1. Voorbereiden studiekeuze via de Open Dag, Proefstuderen en Reality Check

Het is belangrijk om vooraf een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen tijdens een (Online) Open Dag. Vul de Reality Check in om te controleren hoe reëel jouw beeld is van de studie, het beeld van het beroep en de bijbehorende toekomstperspectieven. 

2. Inschrijven voor de opleiding via Studielink

Inschrijven voor dit opleidingstraject doe je via Studielink. Bekijk de pagina Inschrijven en toelating voor meer informatie. Hierna ontvang je via de e-mail meer informatie over het vervolg van inschrijfprocedure en het stappenplan Kies bewust. Houd daarom het e-mailadres (en bijbehorende spambox) dat je hebt doorgegeven in Studielink goed in de gaten.  

3. Invullen vragenlijst Leidse Scan voor Motivatie

Je ontvangt een uitnodiging (via e-mail) om de vragenlijst Leidse Scan voor Motivatie (LSM) in te vullen. In de vragenlijst vragen we je:

  • aan te geven dat je gekozen hebt voor de opleiding Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs
  • naar jouw motivatie (redenen) voor het kiezen van de betreffende opleiding

Voor deze motivatie is het belangrijk dat je:

  • weet wat de opleiding inhoudt (de vakken);
  • weet hoe studeren op het hbo gaat (werkvormen);
  • weet wat het beroepsperspectief is (welke functies zou je uit kunnen voeren?).

4. Deelnemen aan de start-up bijeenkomst

Tijdens de start-up bijeenkomst (op 4 juni en 11 juni 2020)  gaan we dieper in op jouw motivatie, persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Je krijgt een persoonlijk advies over je geschiktheid voor het volgen van het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs.  

Je bereidt je voor op de start-up bijeenkomst door op eigen wijze (bijvoorbeeld d.m.v. tekenen, schrijven, filmen) vast te leggen:

  • welke problemen kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen ervaren;
  • hoe drie verschillende hulpverleners deze kinderen kunnen helpen.

Je uitgewerkte product mee naar de start-up bijeenkomst.