Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten van het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs voor studiejaar 2022-2023.

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk dan de pagina’s van de reguliere bacheloropleiding Sociaal Werk.

Aanmelden via Studielink

Voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs zijn er voor het studiejaar 2022-2023 maximaal 60 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Wil je in september 2022 starten? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan voor de opleiding Sociaal Werk via Studielink (uiterlijk 1 mei 2022). Hierbij hoef je nog niet door te geven dat je kiest voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs.

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Intakeprocedure

Het is belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt, passend bij jouw interesses én capaciteiten. Daarom doorloop je voor het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs een verplichte intakeprocedure. 

Bekijk de informatie over de intakeprocedure.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving

Toelatingseisen

Voor het volgen van het opleidingstraject Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs ben je toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4. Je bent welkom met elk vakkenpakket of profiel. Dit geldt zowel voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen, als voor leerlingen die eindexamen doen/deden volgens het programma van de Tweede Fase van 2006 of eerder. 

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Vragen?

Kom naar de (Online) Open Dag of neem contact op met: