Sabine Smulders

Foto Sabine Smulders- SJD

Sabine heeft eerst aan de UvA een kandidaatsexamen in de pedagogie behaald en is daarna afgestudeerd in Nederlands Recht.10 jaar werkte zij in de sociale advocatuur, met name als asieladvocaat. Daarna nog een jaar als onderzoeker bij de Gemeentelijke ombudsman Amsterdam. Sinds 2001 werkt zij als docente Recht en trainer Conflicthantering en Mediation aan deze Hogeschool. Haar specialismes zijn competentiegericht onderwijs en training in het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht, in mensenrechten en in conflicthantering en oplossingsgerichte mediation. Daarnaast is zij afstudeer-en stagedocent en ontwikkelt zij nieuw ‘toekomstbestendig’ onderwijs.

Voor de hogeschool was Sabine initiatiefnemer en medeorganisator van het Studium Generale. Daarnaast is ze winnaar van The Challenge; het destijds nieuwe programma voor honoursstudenten. Regelmatig zond de afdeling Internationalisering van Hogeschool Leiden haar als expert uit naar de Academia Nacional de la Policia Civil in Guatemala en naar de Training Institutions of Uganda Police and Prisons. Een missie naar de nationale politieacademie in Mali staat nog gepland. Sabine geeft daar in het Spaans, Engels of Frans trainingen in competentiegerichte werkvormen op het gebied van mensenrechten en conflicthantering en mediation.

Naast haar parttime werk voor Hogeschool Leiden is zij als NMI-mediator werkzaam in haar eigen praktijk MediationMoves in Amsterdam.

Met Recht Iedere Dag Plezier; Wordt Vaardig met Recht en Ga voor Rechtvaardig. Ga daarbij op zoek naar een Win-Win-Oplossing!

Sabine Smulders