Hogeschool Leiden

STAP-budget | opleidingen voor professionals

Ben je van plan om een cursus, training of opleiding te volgen bij Hogeschool Leiden? Dan kun je voor een aantal scholingen het STAP-budget aanvragen (maximaal € 1.000,-). Zo kun jij een stap verder zetten in je professionele ontwikkeling. 

Wat is het STAP-budget Wat is het STAP-budget

Het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie) is een subsidie van maximaal
€ 1.000,- vanuit de overheid waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen. Op die manier kun je jezelf blijven ontwikkelen en jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Voor wie is het STAP-budget

Of je al een baan hebt of werkzoekende bent, in beide gevallen kun je in aanmerking komen om het STAP-budget aan te vragen voor een aantal cursussen, trainingen en opleidingen. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid.

Ga je een bachelor- of masteropleiding volgen bij Hogeschool Leiden? Hiervoor kun je voorlopig geen STAP-budget aanvragen.

Welke scholingen kun je volgen

STAP-budget

Er is een groot aantal scholingen waarvoor je het STAP-budget kunt inzetten bij Hogeschool Leiden. Bekijk het complete overzicht van cursussen, trainingen en opleidingen die in aanmerking komen of per vakgebied.

Hoe vraag je het aan

Voor het aanvragen van het STAP-budget zijn er per jaar verschillende tijdvakken. De eerstvolgende mogelijkheid en het stappenplan voor je aanvraag, vind je op het STAP-portaal van het UWV. Voor meer informatie en veelgestelde vragen kun je ook terecht op de website van de Rijksoverheid.

Belangrijk om te weten: om het STAP-budget aan te vragen, heb je een aanmeldbewijs nodig van de door jouw gekozen opleiding. Dit bewijs kun je opvragen bij de betreffende opleiding.

Krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Scholingen STAP-budget | Kosten en vergoedingen | Werken en leren