Hogeschool Leiden

STAP-budget

Ben je van plan om een cursus, training of opleiding te volgen bij Hogeschool Leiden? Dan kun je voor een aantal scholingen het STAP-budget aanvragen (maximaal € 1.000,-). Zo kun jij een stap verder zetten in je professionele ontwikkeling. 

Wat is het STAP-budget Wat is het STAP-budget

Het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie) is een subsidie van maximaal
€ 1.000,- vanuit de overheid waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen. Op die manier kun je jezelf blijven ontwikkelen en jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Voor wie is het STAP-budget

Of je al een baan hebt of werkzoekende bent, in beide gevallen kun je in aanmerking komen om het STAP-budget aan te vragen voor een aantal cursussen, trainingen en opleidingen bij Hogeschool Leiden.

Welke scholingen kun je volgen

STAP-budget

Het kabinet heeft besloten dat het vanaf het septembertijdvak alleen mogelijk is om STAP-budget aan te vragen voor OCW-erkende scholing. Welke scholing van Hogeschool Leiden in aanmerking komt voor STAP-budget is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is vind je dat hier op de website.

Bij een aantal opleidingen van Hogeschool Leiden is het mogelijk om in februari te starten met het studieprogramma. Ga je vanaf 1 februari 2024 een deeltijd- of bacheloropleiding volgen bij Hogeschool Leiden dan kun je mogelijk in het novembertijdvak STAP-budget aanvragen als je start als nieuwe student. Vanaf uiterlijk 1 oktober 2023 vind je op deze pagina een overzicht van de opleidingen die dit aanbieden voor februari 2024 en tot wanneer je uiterlijk een verzoek tot inschrijving kunt indienen en een aanmeldbewijs opvragen voor de opleiding van jouw keuze.

Hoe vraag je het aan

Voor het aanvragen van het STAP-budget zijn er per jaar verschillende tijdvakken. De eerstvolgende mogelijkheid en het stappenplan voor je aanvraag, vind je op het STAP-portaal van het UWV. Voor meer informatie en veelgestelde vragen kun je ook terecht op de website van de Rijksoverheid.

Belangrijk om te weten: om het STAP-budget aan te vragen, heb je een aanmeldbewijs nodig van de door jouw gekozen opleiding. Dit bewijs kun je opvragen via [email protected].

Krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Scholingen STAP-budget | Kosten en vergoedingen | Werken en leren