Hogeschool Leiden

Cursus ‘’Leiderschap in het lab’’ maakt team sterker

Gedurende een half jaar volgden 17 medewerkers van Star-shl de cursus ‘Leiderschap in het lab’ van Hogeschool Leiden CBD. De cursus vond incompany plaats in Rotterdam en was aangepast aan de specifieke wensen uit de praktijk van de organisatie.

‘Sinds de cursus ‘’Leiderschap in het lab’’ zoeken we elkaar meer op. Het is ook makkelijker om elkaar aan te spreken, omdat we meer dezelfde taal spreken. Ook collega’s die zich eerder minder snel lieten horen, doen nu mee. Hierdoor zijn de teams onderling en als geheel sterker geworden’, aldus Kelly Mertens, afdelingshoofd microbiologie van Star-shl diagnostisch centra.

Kelly vervolgt: ‘De cursus ging vooral over persoonlijk leiderschap, hoe communiceer je met elkaar, hoe geef je feedback en ga je met elkaar om. Door samen dit traject te doorlopen, hebben we elkaar beter leren kennen en is de communicatie binnen de groep verbeterd.

CBD Hogeschool Leiden heeft naast vakinhoudelijke cursussen voor labprofessionals een cursusaanbod voor professionele ontwikkeling zoals (persoonlijk)Leiderschap in het lab, Effectieve communicatie in het lab, Timemanagement in het lab en Projectmatig werken in het lab. Het gehele cursusaanbod wordt ook incompany en als maatwerk aangeboden.