Header HRM-module Recruitment & Employer Branding

Recruitment & Employer Branding

 • Module
 • HRM
 • Start najaar 2020
 • 10 dagen
 • Nederlandstalig
 • Certificaat

In het kort

Hoe krijg je de juiste medewerkers op de juiste plek binnen je organisatie? Met dit vraagstuk ga je aan de slag in de praktijkgerichte module Recruitment & Employer Branding. Je leert tijdens deze module hoe je de juiste medewerkers vindt op de arbeidsmarkt en je leert sollicitatiegesprekken voeren. Je ontwikkelt verder voor lopende vacatures in je eigen organisatie een werving- en selectieplan en doet voorstellen voor verbeteringen van het bestaande werving- en selectiebeleid. Hiernaast maak je voor een organisatieonderdeel een strategisch personeelsplan voor de korte- (1 jaar), middellange (3 jaar) en lange- (5 jaar) termijn.

Voor wie is deze themamodule bedoeld?

Deze module is met name geschikt als je al werkzaam bent op een HR-afdeling of een andere ondersteunende afdeling waarbij je de mogelijkheid hebt de portfolio-opdrachten uit te voeren.

Deeltijdmodules HRM

De modulaire deeltijdopleiding HRM van de faculteit Management & Bedrijf biedt modules aan die gecombineerd tot een bachelordiploma HRM leiden. Nieuwsgierig? Bekijk het actuele aanbod.

Wat je leert

Hoe kun je gericht de juiste medewerkers voor jouw organisatie werven en hoe voer je op efficiënte wijze selectiegesprekken? Hoe maak je voor vacatures in jouw organisatie een effectief en efficiënt wervingsplan dat aansluit op het employer brand van je organisatie en hoe geef je je selectieprocedure vorm? Hoe zorg je er vervolgens voor dat je nieuwe medewerker een vliegende start kan maken en zich thuis voelt op de nieuwe werkplek? En welke bijdrage lever jij aan het strategische personeelsplan van je organisatie?

In deze module: 

 • leer je hoe je in een krappe arbeidsmarkt succesvol kandidaten voor jouw organisatie werft en hoe je een aansprekend employer brand ontwikkelt;
 • schrijf je een onderscheidend en effectief wervingsplan voor vacatures in jouw organisatie, passend bij het employer brand van de organisatie;
 • stel je een selectieplan op dat leidt tot de keuze voor een geschikte medewerker voor de vacatures in jouw organisatie;
 • leer je effectieve selectiegesprekken en succesvolle arbeidsvoorwaardengesprekken te voeren;
 • doe je verbetervoorstellen voor bestaand werving- en selectiebeleid;
 • ontwikkel je onboardingsbeleid of doe je verbetervoorstellen voor bestaand onboardingsbeleid.
 • stel je voor een organisatieonderdeel een strategisch personeelsplan op, op basis van een analyse van maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in de organisatie en op de arbeidsmarkt
   

 

 

Vergelijkbare opleidingen

Deze module wordt aangeboden vanuit de faculteit Management en Bedrijf en maakt onderdeel uit van de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM). De modulaire deeltijdopleiding is een beroepsopleiding waarbij je opgeleid wordt tot een breed inzetbare HR-professional. Het programma is opgebouwd uit verschillende modules die je ook los kunt volgen. Je kunt ook kiezen om de opleiding HRM te volgen als vierjarige voltijdbachelor. Zo leer je hoe je een organisatie het beste kunt adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid. Ook ontdek je wat er nodig is om het beste uit mensen te halen.

Programma

Tijdens de module Recruitment & Employer Branding volg je een gevarieerd lesprogramma. Het programma bestaat uit tien lesdagen, verdeeld over 20 weken. De lesdagen zijn op donderdag en vrijdag.

Tijdens de module Recruitment & Employer Branding ontwikkel je werving- en selectieplannen voor bestaande vacatures binnen je organisatie, leer je hoe je de selectie van geschikte kandidaten uitvoert, doe je (verbeter-)voorstellen voor het onboardingsbeleid en lever je een bijdrage aan het strategisch personeelsplan van de organisatie voor de korte- (1 jaar), middellange (3 jaar) en lange- (5 jaar) termijn. Je voert zelf een selectie- en arbeidsvoorwaardengesprek en je ontwikkelt een strategisch personeelsplan voor een organisatieonderdeel. Aan het einde van de module reflecteer je op je eigen professionele handelen en persoonlijke ontwikkeling gedurende de module.

Donderdag

Op de donderdagen ga je aan de slag in je leerteam (check-in). Samen werk je aan je beroepsopdracht. Daarnaast volg je werkcollege(s).

Vrijdag

Op de vrijdagen volg je een gastcollege of inspiratiesessie van expert uit het beroepenveld. Je krijgt vaardigheidstraining en reflecteert op de bereikte resultaten. Je eindigt met de check-out samen met je leerteam.
 

 

Inschrijven

Ontwikkelen op het gebied van recruitment en employer branding? De eerstvolgende module Recruitment & Employer Branding gaat van start in het najaar. Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je in.

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan de themamodule Recruitment & Employer Branding? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Studie-investering: deze module bestaat uit vijf keer twee aaneengesloten dagen over een periode van 20 weken. De studiebelasting is 12 uur per week.

Kosten: de kosten voor deze module bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur. Houd rekening met ongeveer € 95,- voor de aanschaf van literatuur, dit varieert per thema-module. De kosten voor literatuur worden apart op de factuur vermeld. Bij inschrijving vóór 15 juni 2020 betaal je € 2.775,-.

Aanmelden: na aanmelding ontvang je een intakeformulier en maken we een afspraak voor een intakegesprek (dit kan telefonisch). Als je je definitief hebt aangemeld ontvang je de factuur. Na het voldoen van de betaling ben je ingeschreven. Een maand voor aanvang ontvang je de literatuur en aanvullende (praktische) informatie.

Management & Bedrijf

Voor alle nascholingen en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. Heb je vragen? Neem via het contactformulier contact met ons op.